Gemeente Houten



---

Doe mee aan workshop Energie

---

Dinsdag 25 januari vindt de eerste in een serie van vier gemeentelijke workshops Energie plaats. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Houten. Zij kunnen tijdens de workshops hun visie uiten over hoe je in en om het huis energie kunt besparen.
---

wereldbolkaars.jpg (28 Kb)
De workshops worden op vier verschillende locaties in de gemeente gehouden.


1) 25 januari in sociaal-cultureel centrum de Grote Geer (De Geer);
2) 27 januari in basisschool De Vlinder (Overdam);
3) 1 februari in basisschool St. Michiel (Schalkwijk);
4) 3 februari in café-restaurant De Engel (Oude Dorp).

Naast affiches op markante plekken in de buurt, ontvangen de bewoners van de betreffende wijken een persoonlijke uitnodiging met inschrijfbon in de bus. Daarbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Overigens hoef je niet per se in de wijk te wonen: de workshops zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

De gemeente Houten wil inventariseren hoe inwoners denken zélf een bijdrage te kunnen leveren aan energiebesparing. Daarnaast streeft het gemeentebestuur naar een betere afstemming op de inwoners van Houten van zijn eigen energiebeleid.

melkboer.jpg (84 Kb)

De deelnemers hebben voor een groot deel de programmering van de workshops zelf in de hand. Bij de schriftelijke inschrijving wordt geïnventariseerd waaraan de deelnemer vooral aandacht wil schenken. Een deskundige met de nodige praktijkervaring geeft tijdens de workshop antwoord op de verschillende vragen. Hoe je bijvoorbeeld kunt besparen, maar ook wat de diverse besparingsmogelijkheden kosten.

Voor de deelnemers aan de workshop staat winst voorop. Nadenken over energiebesparing moet leiden tot een besparing op de jaarlijkse kosten voor gas en elektriciteit. Kostenbesparing kun je op verschillende manieren bereiken: door bewustwording en gedragsaanpassing, maar ook door het treffen van kleine en grote besparende maatregelen.

De resultaten van de workshops geven een antwoord op een aantal vragen. Wat de bewoner zelf kan doen om energie te besparen, wat men gezamenlijk in de geselecteerde buurt kan bereiken, maar ook wat bewoners, bij de concretisering van mogelijkheden, van de gemeente verwachten.

De workshops beginnen steed som19.30uur.Vooralleavondengeldt gratis toegang.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Guus Steegmans, Estafette Communicatie, telefoon (030) 656 79 05, e-mail: estacom@xs4all.nl.

---