Gemeente Dordrecht


---

Wijkbeheeravond over plannen voor Crabbehof

Vincent Brinkhof
Bewoners van de Dordtse wijk Crabbehof en andere belangstellenden zijn van harte welkom op een wijkbeheeravond over de plannen voor Dordrecht-West en de gevolgen daarvan voor Crabbehof. De bijeenkomst wordt op dinsdag 25 januari gehouden in trefpunt de Nieuwe Stoof, De Savornin Lohmanweg 100, in Crabbehof. De avond begint om 19 .30uur.

Het stadsbestuur en een aantal Dordtse woningcorporaties willen zich de komende jaren inzetten voor het aantrekkelijk maken en houden van vier wijken in Dordrecht-West: Crabbehof, Wielwijk, Oud Krispijn en Nieuw Krispijn. De wijkbeheeravond in de Nieuwe Stoof is gewijd aan de ideeën die er in het kader van Dordrecht-West leven voor Crabbehof. Op de avond lichten de gemeente en woningcorporaties de afspraken en plannen toe die er tot nu toe zijn gemaakt voor Crabbehof. Ook willen ze graag van wijkbewoners weten hoe ze denken over deze ideeën, en op welke manier ze willen worden betrokken bij de plannen voor hun wijk. Ook op de andere wijkbeheeroverleggen in Dordrecht-West komen de plannen voor Dordrecht-West binnenkort aan de orde.

Bij de plannen voor Crabbehof gaat het niet alleen om plannen voor nieuwbouw en vervanging van woningen, maar ook om het vergroten van de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de wijk. Zo is er veel aandacht voor het schoon en veilig houden van Crabbehof en voor voorzieningen voor welzijn, onderwijs en zorg.
Een belangrijk doel voor Crabbehof en de andere wijken van Dordrecht-West is het aantrekken en vasthouden van `middengroepen' (onder wie mensen met een middeninkomen) voor de wijk. Het is daarom belangrijk dat er een gevarieerd woningaanbod in Crabbehof komt. De komende tijd willen de gemeente en de woningcorporaties bekijken welke mogelijkheden er zijn voor het bouwen van koopwoningen voor onder andere gezinnen, op verschillende plekken in de wijk. Meer informatie over de plannen voor Dordrecht-West, waar Crabbehof deel van uitmaakt, is te vinden op de website www.dordrecht.nl/dordrecht-west.

Wie naar de wijkbeheeravond op 25 januari wil komen, kan zich aanmelden bij Hilde van Kruiningen, wijkbeheer Crabbehof, telefoon (078) 618 80 96, of via e-mail HWC.van.Kruiningen@dordrecht.nl.