Gemeente Maastricht

Conferentie Aanpak Strijdige Regels Horeca Maastricht

Op 25 januari 2005 vindt in Forum2 in het MECC de conferentie Aanpak Strijdige Regels Horeca Maastricht plaats tijdens de Euregionale Horecavakbeurs te Maastricht.

Ondernemers worden in het algemeen (en horecaondernemers in het bijzonder) geconfronteerd met veel regels die bovendien op punten strijdig zijn of als strijdig worden ervaren. Dit veroorzaakt naast de nodige spanning en ergernis situaties die onveilig zijn of situaties waarbij de ondernemer noodgedwongen in overtreding is.

Gemeente Maastricht wil bijdragen aan de verbetering van het horecaondernemersklimaat en heeft in 2004 de werkgroep Aanpak Strijdige Regels opgericht. Omdat de aanpak van strijdige regels en het verminderen van regeldruk als een van de speerpunten in het regeerakkoord is opgenomen, heeft dit onderwerp ook bij het Ministerie van Economische hoge prioriteit. Maastricht heeft zich bij het landelijke project aangesloten. Dit betekent onder andere dat ons lokale project tevens als landelijk voorbeeld dient.

Samen met het Ministerie van Economische Zaken, de Arbeidsinspectie, de Voedsel- en Warenautoriteit en Koninklijk Horeca Nederland heeft de werkgroep concrete knelpunten opgepakt. Naast praktische oplossingen en voorstellen tot wetswijzigingen zijn er ideeën voor een betere werkwijze uit voortgekomen. Het komende jaar worden de voorgestelde oplossingen verder uitgewerkt en uitgevoerd. Om dit te bekrachtigen ondertekenen deze partijen tijdens de conferentie het convenant Aanpak Strijdige regels Horeca Maastricht.

Wilt u hierbij aanwezig wilt zijn? Vul dan onderstaand formulier in.

Conferentie Aanpak Strijdige Regels Horeca Maastricht

Naam* ____________________
Functie* ____________________
Naam bedrijf* ____________________
Adres*
____________________
____________________
____________________
____________________
____________________
Telefoonnummer* ____________________
Aantal personen* _____
Submit


* = verplicht veld

> Programma Conferentie Aanpak Strijdige Regels Horeca Maastricht