Gemeente Gilze en Rijen

20 jarig jubileum Platform Gehandicaptenbeleid Gilze en Rijen

Minicongres over gemeentelijk gehandicaptenbeleid

Op 25 januari 2005 organiseert de gemeente Gilze en Rijen in samenwerking met het Platform Gehandicaptenbeleid Gilze en Rijen een minicongres. Samen met beleidsmakers, architecten en projectontwikkelaars, mensen uit de praktijk en direct betrokkenen wordt er stilgestaan, gediscussieerd en nagedacht over zaken die met het gemeentelijk beleid voor mensen met een handicap te maken hebben.

Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

* de inrichting van de woonomgeving

* de bereikbaarheid van voorzieningen

* de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van openbare gebouwen

* de toegankelijkheid en bruikbaarheid van woningen
* aandacht voor speciale voorzieningen

* aanpassingen op de werkvloer

* aandacht voor het "Handboek voor Toegankelijkheid"

Omdat er in de gemeente Gilze en Rijen de komende jaren veel gebouwd gaat worden is het van belang dat rekening wordt gehouden met bovenstaande punten. Deze zijn immers van belang voor het inrichten van de woonomgeving en de toegankelijkheid en bereikbaarheid van woningen, recreatievoorzieningen, accommodaties, winkels en bedrijven. Uitgangspunt zou o.a. moeten zijn dat elke woning in principe bezoekbaar is voor mensen met een handicap (rolstoelgebruikers). Het bouwbesluit van de gemeente geeft hiervoor de minimale eisen. Het Handboek voor Toegankelijkheid geeft richtlijnen om tot een optimale inrichting te komen. Daarnaast wordt er tijdens het minicongres ook gesproken over de veranderingen die op ons afkomen met de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

De verschillende organisaties, instellingen en direct betrokkenen kunnen op uitnodiging aan dit minicongres deelnemen. Deze activiteit is een mooie afsluiting van het 20-jarig bestaan van het Platform Gehandicaptenbeleid Gilze en Rijen. Het congres vindt van 10.00 uur tot 15.30 uur plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Rijen. GeĂŻnteresseerden kunnen contact opnemen met Rob Veenstra 0161-290370.