Activiteitenkalender B&W Rotterdam Gemeente Rotterdam


---

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 25 januari, 09.30 uur

De commissie vergadert over de nieuwe plannen voor het huurbeleid van de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. De plannen staan in de nota Modernisering Huurbeleid. Het college van B en W steunt het huurbeleid.

Verder bespreekt de commissie afspraken over de bouw van woningen in 2005 - 2010 tussen de gemeente Rotterdam en de Stadsregio Rotterdam. Het college legt een convenant waarin deze afspraken staan voor aan de commissie. Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om hiermee in te stemmen.

Commissie voor Wijken en Buitenruimte

Woensdag 26 januari, 09.30 uur

De commissievergadering staat geheel in het teken van de geplande herstructurering in Crooswijk. De plannen voor deze herstructurering staan in het Masterplan Nieuw Crooswijk dat door de commissie wordt behandeld.

De wijk tussen het Kralingse bos en de Rotte moet groen, veilig en kindvriendelijk worden.

Als de plannen doorgaan krijgt de stadswijk middeldure en sociale woningen en ruimte voor bedrijven, winkels en andere voorzieningen Van de 2100 woningen worden er 1800 gesloopt. Leden van de commissie bezochten Crooswijk in november vorig jaar. De commissie kreeg toen informatie van de deelgemeente, het stedenbouwkundig bureau West8 en bewoners van de wijk over de aanleiding, planning en uitvoering van het Masterplan. Onlangs stelde het college van B en W het Masterplan vast.

Werkbezoek commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 26 januari, 14.00 uur

Start werkbezoek: SoZaWe district Noordrand (Prins Alexanderplein 14, Polderzaal)

De commissie gaat op werkbezoek bij dienst SoZaWe, reïntegratiebedrijf Alexander Calder en Voorzieningen gehandicapten. De commissie wil weten hoe het zogeheten klantenmanagement in de praktijk werkt. Daarbij krijgt elke klant een vaste contactpersoon die helpt bij o.a. het invullen van formulieren. Aanleiding voor het werkbezoek is een motie (Duys) over behoud van de werkwijze van de formulierenbrigade. Voorheen hielp de formulierenbrigade klanten met het invullen van formulieren. Ook ging ze op huisbezoek en werd er spreekuur gehouden. De formulierenbrigade die uit ID-medewerkers bestond is opgeheven. Het is de bedoeling dat klantmanagers van SoZaWe de werkwijze overnemen. Tijdens het werkbezoek krijgt de commissie ook een presentatie over de reïntegratietaken en de voorzieningen voor gehandicapten. Het bezoek eindigt om 18.00 uur.

Commissie voor Middelen

Donderdag 27 januari, 9.30 uur

Het belangrijkste onderwerp op de agenda is het rapport van de commissie-Van Middelkoop. Deze commissie onderzocht in de afgelopen maanden de Rotterdamse subsidies en het gemeentelijk subsidiebeleid. De commissie voor Middelen behandelt onder meer de resultaten van het onderzoek. Daarna formuleert ze een advies aan de gemeenteraad over de uitkomsten en de aanbevelingen voor het gemeentelijk subsidiebeleid. Het raadsdebat zal naar verwachting in februari plaatsvinden. Verder bespreekt de commissie voor Middelen een overzicht van de besteding van het deelgemeentefonds over 2003.

Commissie voor Cultuur en Sport

Donderdag 27 januari, 14.00 uur

De commissie krijgt een presentatie over het beleid voor evenementen en zomerfestivals van de directeur van Rotterdam Festivals. Daarna volgt een presentatie over de activiteiten van Rotterdam Sporthoofdstad 2005.

Commissie voor Bestuur en Veiligheid

Donderdag 27 januari, 19.30 uur

De vergadering begint met het vr agenhalfuur.Tweebewonersgroepen komen inspreken over een eventuele opvangvoorziening voor ex-prostituees van de Keileweg. Verder bespreekt de commissie de gezamenlijke toekomstvisie voor rampenbestrijding en crisisbeheersing van de Regionale Hulpverleningsdienst Rotterdam-Rijnmond. Andere agendapunten zijn onder meer het jaarplan 2005 van de politie Rotterdam-Rijnmond en het beleid voor belhuizen.

Bron: Griffie, 19-01-2005