Ingezonden persbericht


Nashuatec en Rex-Rotary samen op NOT-beurs

Trend: onderwijsinstellingen zoeken kostenbesparing én gemak

UTRECHT, 24 januari 2005 - Innovaties met échte meerwaarde voor het onderwijs. Dat is wat Nashuatec en Rex-Rotary bieden op de NOT vakbeurs voor het onderwijs, van 25 tot en met 29 januari in de Jaarbeurs te Utrecht. Zo presenteren de specialisten in document management onder meer Pay Per Page® (prints en kopieën afrekenen per vel), een methode die een besparing oplevert tot 30 procent op de totale afdrukkosten. Ook wordt op de NOT vakbeurs PlatoPlan® getoond, een praktische manier om ICT beter in te passen in het onderwijs.

Maatregelen die kosten besparen en bovendien gemak opleveren trekken uiteraard zeer de aandacht op de NOT beurs, zeker nu veel organisaties in het onderwijs kennismaken met lump sum budgettingsproblematiek en - in het algemeen - teruglopende budgetten. Nashuatec en Rex-Rotary presenteren hun producten en diensten dan ook nadrukkelijk als bondgenoot in het segment onderwijsorganisatie, waar scholen zich oriënteren op het vinden van partners voor inrichting, bouw, facilitaire zaken en architectuur.

Tot 30 procent besparing
Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers van de NOT-beurs vooral concrete oplossingen zoeken, die zij direct in de praktijk kunnen toepassen. Nashuatec en Rex-Rotary spelen hierop in met oplossingen die aantoonbare besparingen opleveren en die ter plaatse worden toegelicht en gedemonstreerd. Zo verbetert het Pay Per Page® concept niet alleen het document management bij onderwijsinstellingen, ook blijkt de innovatieve aanpak in de praktijk 10 tot 30 procent kostenbesparing op te leveren.

PlatoPlan®: ondersteuning en gemak
Ook het op de beurs getoonde PlatoPlan® brengt het onderwijs grote voordelen, zowel in praktische als inhoudelijke zin. Rex-Rotary ontwikkelde met partner QLiCT een pakket dienstverlening dat speciaal voor scholen de installatie, het onderhoud en het beheer van de ICT hard- en software regelt. Ook neemt PlatoPlan® desgewenst het applicatiebeheer, de training van leerkrachten en de ondersteuning (via een Informatiedesk) voor haar rekening. Tenslotte ontwikkelt PlatoPlan® ook eigen onderwijsmethoden. Met PlatoPlan® is in het voorjaar van 2004 de ICT Demoschool, O.B.S. de Ravelijn in Hellevoetsluis, geopend. Doel van de school is te laten zien hoe ICT het best kan worden ingezet binnen het basisonderwijs. Met het geïmplementeerde netwerkconcept wordt beoogd de ideale school voor de toekomst neer te zetten.

Tegen zinloos geweld
Goed nieuws op de NOT beurs is ook dat Nashuatec op dinsdagmiddag 26 januari een overeenkomst ondertekent waarmee de organisatie - in navolging van Rex-Rotary -
ambassadeur wordt van de Stichting Tegen Zinloos Geweld (STZG). De contractondertekening vindt plaats op de stand in Hal 2 (standnummer 2.c.048) door Erik Verstappen van Nashuatec en Bart Winsbrun van STZG.

Over NRG Group Benelux
NRG Group Benelux is leverancier van producten en diensten op het gebied van documentenbeheer (printers, copiers en documentensoftware) binnen organisaties onder de merknamen Nashuatec, NRG enRex-Rotary. De hoofdkantoren van NRG Group Benelux zijn gevestigd in Brussel en *s-Hertogenbosch. NRG Group Benelux is onderdeel van het wereldwijde Ricoh concern.