TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-01-2005

Televisie
DE NOTENCLUB
Uitzending dinsdag 25 januari 2005
Nederland 2 ­ 21.25 uur

FRANKLIN BROWN & MAXINE IN DE NOTENCLUB

Op dinsdag 25 januari nemen de Nederlandse vocalisten Franklin Brown & Maxine het op tegen de Belgische vocalisten Geena Lisa en Peter Evrard in het muzikale TROS-programma DE NOTENCLUB.

Franklin Brown & Maxine hebben in 1996 meegedaan aan het Eurovisie Songfestival in Oslo met het nummer 'De eerste keer' en wisten maar liefst de zevende plaats te bereiken. In Nederland werd de plaat een ware top 3- en songfestivalhit. Naast deze kaskraker en tal van andere nummers komen Maxines zangkwaliteiten prachtig tot uiting in de bekendste ballad van Aretha Franklin: "You make me feel like a natural woman".

Voor België worden zanger Peter Evrard, de winnaar van Idols in België, en zangeres, actrice en presentatrice Geena Lisa op hun muzikale kennis getest.

DE NOTENCLUB staat in België al vijf jaar garant voor live muziek van bekend talent, begeleid door twee toppianisten en een stevig orkest. In deze twaalfdelige serie neemt een Nederlands team het op tegen de Belgen. Ieder team bestaat uit een pianist en twee zangers/zangeressen. Nederland wordt vertegenwoordigd door pianist Glenn Corneille en pianist Danny Wuyts wordt door België afgevaardigd.

Presentatie: Nance