Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio Noord-Holland Noord, dinsdag 25 januari

Alkmaar 25-01-2005 - 10.00 uur

Inbraak woning

Den Helder, maandag 24 januari 2005.

Maandagmiddag ontdekten bewoners van een woning aan de H.A. Lorentzstraat dat er was ingebroken. De dieven kwamen in het huis door het vernielen van twee ramen in een deur. Vanuit de woning werden onder andere een digitale fotocamera en een laptop computer weggenomen. Of er nog meer goederen zijn verdwenen is op dit moment nog niet bekend.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Middenmeer, maandag 24 januari 2005.

Maandagmiddag omstreeks 15.45 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Schagerweg tussen de Zuiderzeeweg en de Molenweg. De bestuurster van een personenauto, een 26-jarige inwoonster van Wieringerwerf reed over genoemde weg toen zij vermoedelijk door het gladde wegdek in een slip raakte. Om een aanrijding met een tegenligger te voorkomen stuurde zij abrupt naar rechts en belandde vervolgens met haar auto tegen een lichtmast. Hierbij raakte de vrouw gewond aan haar rug en nek. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar zij is opgenomen.

Verkeerscontroles

Enkhuizen, maandag 24 januari 2005.

Maandagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Dreef. Tijdens deze controle werden 26 bestuurders gecontroleerd. Twee van hen reden te snel. Een 21-jarige inwoner van Hem reed het snelst. De snelheid van zijn auto werd vastgesteld op 80 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

In Hoorn werd in de avonduren een verkeerscontrole gehouden op de Weel en het Keern. Deze controles waren vooral gericht op het voeren van verlichting. In totaal werden elf bestuurders bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden.

Mannen dringen woning binnen en mishandelen aanwezigen

Heerhugowaard, maandag 24 januari 2005.
Maandagavond drongen drie, tot nu toe onbekende mannen een woning binnen aan de Hortensialaan. De drie mishandelden de bewoner en een aanwezige kennis, een 26-jarige man uit Alkmaar. Volgens de daders was de Alkmaarder betrokken geweest bij de inbraak in een auto van één van de mannen. Hij werd door de drie mannen meegenomen en moest onder dwang in zijn auto rijden naar een woning aan de Vogelzangstraat waar een mogelijke andere dader zou wonen. Omdat de bewoner van deze woning niet reageerde op aanbellen en roepen, vernielde één van de drie daders een raam van de woning. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam rende de drie mannen weg en namen de Alkmaarder mee. Kort daarop wist deze te ontkomen. De drie verdachten zijn Nederlandse mannen van ongeveer 25 jaar. Eén van hen droeg een grijze trainingsjas, de ander een zwarte leren jas en de derde een grijs met rood ski-jack. Deze laatste verdachte droeg een wit baseball petje. Zij verplaatsten zxich in een rode auto, vermoedelijk van het merk Peugeot.