Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 25 januari

* MEER AANHOUDINGEN IN ZAAK ERNSTIGE MISHANDELING

(zie ook persbericht 23/01/2005)
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft zondag 23 januari jl. wederom aanhoudingen verricht in een zaak betreffende een ernstige mishandeling van een 21-jarige Rotterdammer, die in de nacht van zaterdag op zondag jl. op de Dordtselaan plaatsvond. Het gaat om twee mannen uit Rotterdam, 21 en 37 jaar oud. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling. Het 21-jarige slachtoffer had omstreeks kwart over twaalf onenigheid gekregen met een aantal mannen. De woordenwisseling escaleerde in een vechtpartij waarbij de 21-jarige Rotterdammer diverse malen, vermoedelijk met een hockeystick, werd geslagen. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd.
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster hield eerder drie mannen uit Rotterdam (32, 39 en 46 jaar) aan.


* VERDACHTEN STRAATROOF AANGEHOUDEN
HOOGVLIET - Politiepersoneel van het district Zuid hield maandagavond omstreeks half acht op de Hoogvlietsekerkweg vier jongens uit Rotterdam, 14, 15 en 16 jaar, aan. De knapen hadden kort daarvoor op de Zuidzijdsedijk enkele jongens beroofd van een jas. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en hielden de jeugdige verdachten, naar aanleiding van de opgegeven signalementen, even later aan. De jas werd in de omgeving aangetroffen en in beslag genomen.


* KOP-STAARTAANRIJDING; FLY-OVER RUIM TWEE UUR AFGESLOTEN

BARENDRECHT - Maandagmiddag omstreeks vier uur vond op de noordbaan van de Rijksweg A15 een kop-staart-aanrijding plaats. Een 28-jarige automobilist uit Rotterdam was tegen de vrachtwagen, bestuurd door een 31-jarige man uit Breskens, aangereden, nadat zijn zicht was belemmerd door de laagstaande zon. Het 28-jarige slachtoffer, dat bekneld was geraakt, werd door brandweerpersoneel uit zijn benarde situatie gehaald. De Rotterdammer werd door GGD-personeel vervoerd naar het Medisch Centrum Rotterdam locatie Zuid in Rotterdam. De hond van de man, die ook in de auto zat, raakte eveneens gewond en werd opgevangen door personeel van de Dierenambulance. Als gevolg van de aanrijding en de opruimwerkzaamheden werd de gehele fly-over gedurende twee uur afgesloten voor het verkeer.


* JONGEN BEROOFD VAN PORTEMONNEE
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks kwart voor vijf werd aan het Zuiderpark een veertienjarige jongen uit Rotterdam beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer werd benaderd door een jeugdige berover, waarna hij onder bedreiging van een mes zijn portemonnee moest afgeven. Met de buit, vluchtte de verdachte in onbekende richting. De politie van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.