Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken


"Nieuwe" lijsten op de website

(24-01-2005)

Vanaf 1 januari 2005 is er een nieuwe dopinglijst van kracht. Deze was al enige tijd op de NeCeDo website te vinden. Vanaf vandaag is er ook een uitgebreide stoffenlijst en een lijst van toegestane middelen op de website te vinden.

Het Wereld Anti-doping Agentschap (WADA) heeft per 1 januari jl. weer een nieuwe versie van de dopinglijst gepubliceerd. Deze is op de website in te zien en te downloaden.
In samenwerking met het Wetenschappelijk Instituut Nederlandse Apothekers (WINAp) heeft het NeCeDo op basis van de WADA dopinglijst 2005 een uitgebreide stoffenlijst opgesteld. Deze lijst bevat een completer overzicht van verboden stoffen dan de dopinglijst van de WADA die -per dopinggroep- hoofdzakelijk een aantal voorbeelden opsomt.
Tevens is er een lijst van toegestane middelen opgesteld. Hierop staan
-per veelvoorkomende aandoening- in Nederland verkrijgbare geneesmiddelen die geen dopinggeduide stof(fen) bevatten. Zowel de stoffenlijst als de lijst van toegestane middelen zijn te downloaden als word en als pdf bestand. Alle in Nederland geregistreerde sportartsen krijgen de beide lijsten toegestuurd.

De NeCeDo Dopingwaaier 2005 is waarschijnlijk eind januari gereed, maar tegen die tijd zult u daarover op www.necedo.nl nadere informatie kunnen aantreffen.

necedo IXP