NOS

Miljoenen zien Wennemars titel prolongeren 25-01-'05 Het WK schaatsen voor sprinters in Salt Lake City, dat NOS Studio Sport afgelopen weekend live uitzond, is goed bekeken. De zaterdaguitzending trok gemiddeld ruim 1,7 miljoen kijkers. Op zondagavond keken er gemiddeld meer dan 2,2 miljoen kijkers, wat staat voor een kijktijdaandeel van 35,8 procent.

De tweede 500 meter van de dames op zondag was met gemiddeld 2.910.000 kijkers de best bekeken afstand. De absolute piek lag tijdens de rit van de Duitse Jenny Wolf tegen de Russin Svetlana Zhurova; die werd bekeken door 3.207.000 Nederlanders van 6 jaar en ouder.

Dat het WK sprint dit jaar tot het laatste moment spannend bleef, is goed terug te zien aan de kijkcijfers.
De beslissende ritten op de 1000 meter dames trokken gemiddeld bijna 2,4 miljoen kijkers. De tweede 1000 meter heren was laat op de zondagavond (vanaf 23.12 uur) goed voor bijna 2,1 miljoen kijkers. Tijdens de huldiging van de wereldkampioenen Jennifer Rodriguez en Erben Wennemars na middernacht zaten nog altijd ruim 1,1 miljoen mensen voor de buis.

Voetbal
Dat veel voetballiefhebbers hebben uitgezien naar de hervatting van de Holland Casino Eredivisie blijkt wel uit de kijkcijfers van de eerste zondagavonduitzending van NOS Studio Sport na de winterstop. De samenvattingen van de wedstrijden FC Utrecht-Ajax, ADO Den Haag-FC Groningen, Feyenoord-Vitesse en RBC Roosendaal-RKC Waalwijk trokken gemiddeld maar liefst 3.588.000 kijkers. Dit vertegenwoordigt een kijktijdaandeel van 52,8 procent.

Alle cijfers zijn afkomstig van de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van Publieke Omroep.