Persberichten 25/01 ochtend

Regio 25-01-2005

Roelofarendsveen Aanrijding onder invloed Een 33-jarige man uit Nieuw Vennep raakte dinsdag 25 januari rond 03.00 uur op de Rijksweg A4 de controle over zijn auto kwijt. Hij botste twee keer tegen een vangrail en kwam op de vluchtstrook tot stilstand. De man bleef ongedeerd. Agenten constateerden drankgebruik bij de man en de daarop volgende ademanalyse bevestigde dit. De uitslag was 675 ug/l (limiet 220 ug/l). De man moest dan ook zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Alphen a/d Rijn Dodelijk ongeval (vervolg) De politie heeft nog geen duidelijkheid over de oorzaak van het dodelijk ongeval dat maandagmiddag 24 januari op de rotonde Oude Herenweg / Binkhorst gebeurde. Rond 15.30 uur kwam daar een 21-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn om het leven na in aanrijding te zijn gekomen met een over de rotonde rijdende personenenauto bestuurd door een 58-jarige man uit Alphen aan den Rijn. De man reed komende vanaf de Binkhorst de rotonde op na eerst voorrang verleend te hebben aan een over de rotonde rijdende witkleurige personenauto. Deze auto reed in de richting van de Horstenweg. Toen de 58-jarige man de rotonde opreed zag hij plotseling de scooterrijder van links naderen, onderuit gaan en onder zijn auto terechtkomen. In verband met het onderzoek komt de politie graag in contact met de bestuurder van de witkleurige auto. Ook andere getuigen van het ongeval wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Alphen aan den Rijn via 0900-8844 (lokaal tarief).

Bodegraven Aanrijding Een 66-jarige automobilist uit Bodegraven verleende op maandag 24 januari rond 19.15 uur op de kruising De Ruijterlaan met de Bodelaan, de Oranjelaan en de Marktstraat, geen voorrang aan een 16-jarige scooterrijder uit Bodegraven. Bij de aanrijding die ontstond brak de scooterrijder een been. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.