Politie Groningen

Persberichten dinsdag 25 januari 2005

Provincie Groningen 25-01-2005 -

Blijham: meisjes van fiets geduwd; politie zoekt getuigen Een 12-jarig meisje uit Blijham is maandagmiddag rond 15.00 uur door een groep van vijf nog onbekende jongens van haar fiets geduwd aan de Winschoterweg in haar woonplaats. Ook haar vriendinnetje (leeftijd nog niet bij de politie bekend) werd door toedoen van dezelfde groep jongens ten val gebracht. De meisjes reden op de fiets in de richting van hun woonplaats toen de groep van vijf jongens hen tegemoet kwam rijden. In het voorbijgaan duwden enkele jongens het 12-jarige slachtoffertje aan die daardoor tegen de fiets van haar vriendin aanviel. Beide meiden kwamen te vallen. De vriendin liep een hersenschudding op terwijl de 12-jarige Blijhamster beenletsel en lichte kneuzingen opliep. De fiets van de vriendin liep bij het voorval aanzienlijke schade op. De politie stelt een onderzoek in en wil graag in contact komen met getuigen. Mensen die het incident hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoon 0900 8844.

Veendam: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Sorghvlietlaan in Veendam zijn maandagmiddag een 19-jarige man uit Veendam en een 17-jarige vrouw uit Wildervank gewond geraakt. De slachtoffers zaten in een auto die werd bestuurd door de man. Hij raakte mogelijk tengevolge van plaatselijke gladheid de controle over zijn auto kwijt en botste tegen een boom. Beide inzittenden van de auto zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw liep nek- en rugletsel op. Over de verwondingen van de man is niets bekend. In het ziekenhuis bleken de verwondingen mee te vallen. De auto van de Veendammer liep aanzienlijke schade op en is door een berger weggesleept.

Stadskanaal: auto in sloot
Een 44-jarige automobilist uit Stadskanaal belandde maandagmorgen met zijn auto in een sloot langs de Zwarte Weg in Stadskanaal. De man raakte in een flauwe bocht met zijn auto in een slip en reed de sloot in. De bestuurder wist zelf uit de auto te komen. Hij liep slechts een nat pak op. De auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Wildervank: automobilist gewond
Aan de Dalweg in Wildervank botste maandagmorgen een 44-jarige automobilist uit Rolde met zijn auto tegen een lantaarnpaal. In een flauwe bocht gleed de auto van de man mogelijk tengevolge van de gladheid rechtdoor en kwam tegen de lantaarnpaal tot stilstand. De schade aan auto en lantaarnpaal bleven beperkt. De bestuurder liep echter nek- en beenletsel op. Hij is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. De auto kon op eigen kracht verder rijden.

Snelheidscontroles: maandag
Kolham: Hoofdweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 279 voertuigen, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 71 km.
Delfzijl: Provincialeweg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 780 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 90 km.
Berichten stad volgen