Binnensticht, 10.10 uur

Utrecht 25-01-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Onderzoek brandstichting

(Zie nieuwsberichten district Binnensticht d.d. 16-12-2004: Brand)

DE BILT - De politie heeft vijf personen aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn geweest bij het in brand steken van een bedrijf in De Bilt.

Op donderdag 15 december 2004 brak omstreeks 04.30 uur brand uit bij een bedrijf aan de Universiteitsweg in De Bilt. Onderzoek van de politie wees uit dat er sprake was van brandstichting. De recherche startte een onderzoek en heeft inmiddels vijf verdachten een 22-jarige vrouw, een 17-jarige jongen, een 20 jarige man alle drie uit Hilversum en een 35-jarige man en 23-jarige man uit Zeist en Soest - aangehouden.

Drie van de vijf verdachten zijn in verzekering gesteld. De 23- en 35-jarige mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

'Vriend' aangehouden

BUNNIK Op maandag 24 januari werd een man aangehouden op verdenking van het plegen van diverse strafbare feiten.

Op maandagochtend checkten een 34-jarige man uit Dortmund en een 38-jarige Rotterdamse vriendin van hem bij een hotel aan de Kosterijland in. Aan het begin van de avond bemerkte de vrouw dat er geld uit haar portemonnee was weggenomen en dat ook haar paspoort en rijbewijs weg waren. Toen zij haar kamergenoot, de Dortmunder, vroeg waar de spullen waren gebleven. Bedreigde hij haar verbaal met de dood en sloeg haar met een telefoon tegen het hoofd. Op dat moment stond de douchedeur open en doordat de douche aanstond en stoom de kamer binnenkwam, ging het brandalarm af. Een personeelslid van het hotel kwam poolshoogte nemen. De Dortmunder deed open en zij dat er niets aan de hand was. Nadat het personeelslid weg was, kleedde de verdachte zich aan en verliet het hotel.

De Rotterdamse belde de politie en politiemensen zagen de verdachte met zijn auto op de Groeneweg rijden. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte van diefstal, bedreiging en mishandeling.

Man met mes?

BILTHOVEN Op maandag 24 januari werd een man aangehouden die met een mes rond zou hebben gelopen.

Rond 18.20 uur kreeg de politie de melding dat op De Kwinkelier een man met een mes rondliep. Hij zou verder geen strafbare feiten hebben gepleegd, maar de melder vertrouwde het niet.

Op aanwijzing van een getuige werd de verdachte staande gehouden en vervolgens gefouilleerd. Daarbij werd geen mes aangetroffen. De man had geen identiteitsbewijs bij zich en werd aangehouden.

In het politiebureau werd de identiteit van de man vastgesteld. Het bleek te gaan om een 35-jarige man uit Hilversum. Hij kreeg een bekeuring voor het niet tonen van een identiteitsbewijs.

Agressieve winkeldievegge

BILTHOVEN Op maandag 24 januari probeerde een winkeldievegge aan aanhouding te ontkomen.

Rond 16.30 uur zag een medewerkster van een winkel aan De Kwinkelier dat een vrouw meerdere make-upartikelen wegnam. De verdachte, een 20-jarige vrouw uit Bilthoven, werd door een personeelslid aangehouden. De verdachte probeerde weg te komen en duwde en krabde daarbij een winkelmedewerkster. Die liep daarbij licht letsel op.

De verdachte werd kort daarna overgedragen aan de politie. Zij bekende de diefstal te hebben gepleegd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal met geweld.

Teveel op

ZEIST Op maandag 24 januari werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 12.45 uur zagen politiemensen een automobilist met te hoge snelheid over De Dreef rijden. Zij gaven de bestuurder, een 48-jarige man uit Zeist, een stopteken. Bij het aanspreken van de Zeister roken de politiemensen een sterke alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 510 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.