FILMMUSEUM

La meglio gioventù: in een jaar 150.000 bezoekers

Amsterdam, 25 januari 2005

La meglio gioventù: in een jaar 150.000 bezoekers

Op 5 februari 2004 beleefde La meglio gioventù van Marco Tullio Giordana zijn première. Ondanks de lengte - ruim zes uur - viel de film bij het publiek zeer in de smaak: in een jaar tijd zagen zo'n 150.000 mensen het Italiaanse familiedrama. La meglio gioventù is daarmee de succesvolste film die het Filmmuseum ooit heeft uitgebracht.

La meglio gioventù, het zes uur durende Italiaanse familie-epos, draait eerdaags een jaar in de Nederlandse bioscopen. Marco Tullio Giordana's film, die tijdens het International Film Festival Rotterdam 2004 bekroond werd met de Publieksprijs, is daarmee niet alleen een van de langst draaiende Filmmuseumreleases ooit, maar ook de succesvolste: alleen al in Amsterdam bezochten bijna 40.000 mensen het tweedelige epos. De film, door het Filmmuseum in tien kopieën uitgebracht, doet het ook goed in de rest van het land: van Groningen tot Maastricht bezochten ruim 110.000 mensen deze kroniek. In Amsterdam en Nijmegen is La meglio gioventù zelfs het gehele jaar zonder onderbreking te zien geweest.
Om dit succes te vieren organiseert het Filmmuseum op 6 februari een speciale, feestelijke voorstelling in Filmmuseum Cinerama; tegen een gereduceerd tarief kan de bezoeker nog eenmaal de film op een groot doek zien. Ook worden er Italiaanse spijzen en dranken geserveerd. De toegangsprijzen zijn: 7,50 euro voor deel 1 of deel 2 15 euro voor deel 1 en deel 2 samen
22,50 euro voor deel 1 + deel 2 + eten