PERSBERICHT - 2005-01-25

Treinspecialist Incento: voor 2006 aanzienlijke uitbreiding van aantal vertrekdata

Belangstelling groeit voor Trans-Siberië Express

De internationale belangstelling voor reizen met de Trans-Siberië Express is sterk toegenomen. In de medio dit jaar verschijnende nieuwe brochure voor 2006 wordt daarom het aantal vertrekdata voor deze exclusieve privétrein tussen Moskou en Vladivostok sterk uitgebreid. Dat meldt Incento in Bussum, specialist in bijzondere treinreizen, die onlangs is aangesteld als generaal agent voor de Trans-Siberian Express Company.

De exclusieve privé-trein, waarmee de meer dan 10.000 km lange route tussen Moskou en Vladivostok wordt overbrugd is de meest comfortabele trein van heel Rusland: de enige trein die beschikt over slaapaccommodaties voor 2 personen mét privé-douche en toilet. Bovendien is er plaats voor maximaal slechts 100 passagiers.

De treinreis naar Vladivostok duurt minimaal 12 dagen en wordt onderweg onderbroken voor interessante excursies in St. Petersburg, Jekaterinenburg, Novosibirsk, Irkutsk, Baikalmeer en Ulan Ude. In juli voert de reis naar Mongolië voor het bijwonen van het exotische Nadaam Festival in Ulan Baatar.

De eerste vertrekdatum in 2005 is op 19 februari vanuit Moskou, met aankomst op 5 maart in Vladivostok. Op 6 maart rijdt deze trein terug naar Moskou, waar de passagiers op 19 maart arriveren. Prijzen voor een enkele reis op het traject variëren van Euro 4695,- in een twee persoons First Class acommodatie tot Eur. 13.325,- in een Deluxe Class éénpersoons accommodatie. Vliegticket van Amsterdam naar begin- en eindpunt v andetourisdaarbijnietinbegrepen.Deverzorgingaan boord uiteraard wel, en deze is onberispelijk en vergelijkbaar met de internationale standaards.

[050125_050121_transsiberie_Baikal-Train-by-the-lake-with-autumn-leave s..jpg] Naast deze beroemde reis door Siberië worden kortere reizen ondernomen o.a. naar de Russische hoofdsteden, de Krim en naar de middernachtzon boven de Poolcirkel. Een andere unieke reis voert langs de Zijderoute door Kazachstan, Oezbekistan en het afgelegen westen van China naar Beiijng.

In China wordt gebruik gemaakt van de China Orient Express, een comfortabele trein met 2-persoons privé-compartimenten. Hiermee worden ook reizen gemaakt tussen Beijing en Hongkong o.a. via Xian, Chengdu en Guilin. Op enkele data is een 3-daagse cruise op de Yangtze rivier inbegrepen.

In het reisprogramma voor 2005 staan in totaal 17 reizen met de Trans-Siberië Exprees, de China Oriënt Express en de Silk Road Tour (die van beide treinen gebruik maakt) opgenomen.

De internationale belangstelling voor deze trein is sterk gegroeid. In juni/juli van dit jaar verschijnt de brochure voor 2006 waarin het aantal vertrekdata aanzienlijk wordt uitgebreid. Reserveren is nu al mogelijk.

Bij de foto's:
Boven, interieur van een van de restaurantrijtuigen in de Trans-Siberië Exprees. Onder, de trein onderweg door het Russische landschap.

Voor brochures, verdere informatie en boekingen kan men zich wenden tot:

INCENTO B.V. Travelconsultants (lid ANVR/SGR)
Stationsweg 40
1404 AP BUSSUM
tel: 035-6955111
fax: 035-6955155
email: info@incento.nl
website: www.incento.nl