Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 25-01-2005

Politie pakt hardrijder
EMMEN De politie heeft maandagavond een bestuurder van een bromfiets aangehouden. De 16-jarige jongeman reed met een behoorlijk vaart over het fietspad langs de Boermarkeweg. Bij controle op het bureau bleek op de rollenbank dat het vermogen van de brommer te groot was. De jongen kreeg een bekeuring.

Enkele ongevallen door gladheid
DRENTHE Maandagmiddag gebeurden er in Drenthe op enkele plaatsen ongevallen die te maken hadden met de gladheid. In de meeste gevallen bleef het beperkt tot materiële scahde. Tegen drie uur raakte een 39-jarige man uit Erica in de slip door het gladde wegdek. De automobilist reed over de Noordersloot in de richting van Klazienaveen. De auto kwam op de kop in de naast de weg gelegen greppel tot stilstand. In de auto zaten nog vijf kinderen, zij kwamen met de schrik vrij.
In Nieuw Dordrecht gebeurde er een aanrijding op de Kuipershof. Een 48-jarige vrouw uit Klazienaveen reed in haar bestelbus op de Kuipershof in de richting van de Schepershof. In de bocht kwam zij het voertuig van de 28-jarige man uit Nieuw Dordrecht tegen. De man botste met de linkervoorzijde in de linker flank van de auto van de vrouw. Dit gebeurde waarschijnlijk door het gladde wegdek. In Drouwen gleed een auto van een 28-jarige Groninger de greppel in. De man reed over de Gasselterstraat en wilde rechtsaf de Steenhopenweg op rijden. In de bocht gleed de auto van weg gladheid de greppel in.

Te laat geremd, aanrijding het gevolg
SMILDE Een 35-jarige man uit Smilde raakte gewond na een aanrijding op de Rijksweg. De man werd met nekklachten naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. Een 37-jarige Smildenaar reed in de auto over de Rijksweg, de man wilde de Brugstraat in rijden en remde af. Achter hem reed de 35-jarige automobilist, hij stopte achter de afslaande auto. Een 47-jarige vrouw uit Boijl zag te laat dat de autos voor haar stopten en reed in volle vaart achter op de beide autos.

Inbraak in café
BEILEN Zon 5000,- schade is het resultaat van een inbraak afgelopen nacht in een café. Een ruit werd vernield en twee gokkasten werden opgebroken. De inbraak werd vermoedelijk tussen 03.00 en 04.00 uur gepleegd in het bedrijf aan de Paltz. De politie stelt onderzoek in.

Dana Kragten, tel. 06-52554218, verzorgt dinsdag van 08.00 uur tot 16.00 uur de voorlichting. Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.