Time : 10:53:28 AM
Date : Tuesday, January 25, 2005
Sender Name: Global Services bvba

Global Services (Ertvelde) verdubbelt omzet door prestigieuze Europese SAP-opleidingsprojecten

Ertvelde en Lier, 25 januari 2005.

Global Services uit het Oost-Vlaamse Ertvelde rukt op van de 25e naar de 7e of 8e plaats in de rangschikking van Belgische opleiders. De omzet in 2004 bedroeg 3.150.000 EUR.

Van bij de oprichting in 1996 heeft Global Services zich gespecialiseerd in het verzorgen van SAP eindgebruikerstraining (1). Deze specialisatie werpt steeds meer vruchten af. Tot vandaag werden er 50.000 gebruikers getraind in 13 landen (Europa en de VS) en in 8 talen.

De belangrijkste klanten zijn grote multinationals uit diverse sectoren met namen als Danone, Bekaert, Total, Arkema, Philips, Arcelor, enz.

Global Services heeft ook een on-line documentatietool 'Pyramid Help Tool' ontworpen voor het ordenen van softwaredocumentatie, met reeds meer dan 7.000 gebruikers in Europa en de VS.

In België is Global Services meer bekend onder de naam Leercentrum.be, met een leercentrum in de Gentse haven (Ertvelde) en een tweede leercentrum in Lier. In deze centra worden behalve SAP- ook bureautica-, taal- en communicatieopleidingen georganiseerd.

De uitdaging voor 2005 wordt de zichtbare aanwezigheid op de Belgische SAP-markt. Momenteel wordt nl. meer dan 80% van de omzet in het buitenland gerealiseerd.

Als partner van Dolmen (via het Dolmino-netwerk) zal Global Services zich ondermeer concentreren op de SAP Business One markt (SAP voor KMO's).

(1) SAP is een in Duitsland ontwikkeld ERP-softwarepakket dat wereldwijd de onbetwiste marktleider is. ERP-software wordt gebruikt om de bedrijfsprocessen binnen grote organisaties te stroomlijnen en bevat daartoe onder andere modules voor financieel beheer, verkoop-, aankoop-, productie-, onderhouds- en personeelsbeheer.


----------------------------------------