Provincie Limburg

Provincie Limburg gaat voor vernieuwend Parkmanagement De Provincie Limburg maakt werk van bedrijventerreinen. Parkmanagement

is daar een belangrijk onderdeel van. Parkmanagement wil zeggen samen met ondernemers werken aan een goede kwaliteit en beheer van de terreinen. Als leidraad voor gemeenten en bedrijven hebben Gedeputeerde Staten de nota Uitgangspunten Parkmanagement vastgesteld. Hiermee geven we een stevige impuls aan parkmanagement; wat we nastreven is nu duidelijk en we maken er werk van, aldus gedeputeerde Martin Eurlings. Uitgangspunten voor de Provincie zijn draagvlak en samenwerking bij ondernemers en gemeenten, structurele financiering en lef en ambitie.

Alle partijen onderstrepen het belang van parkmanagement. Verbetering van veiligheid, kwaliteit en imago is essentieel voor een hoogwaardig bedrijventerrein. Daarmee levert parkmanagement een belangrijke bijdrage aan een goed economisch vestigingsklimaat. Daarnaast levert samenwerking tussen bedrijven op het gebied van inkoop van energie of beveiliging, kostenvoordelen op voor ondernemers. Samen met het georganiseerde bedrijfsleven, LIOF Bedrijventerreinen en de lokale overheid worden afspraken gemaakt over de aanpak.

De ambitie van het coalitieakkoord is minimaal 10 parkmanagementprojecten te realiseren. In 2004 heeft de Provincie deze uitdaging opgepakt met de subsidieregeling Vernieuwende Actieprojecten. Met diverse vernieuwende projecten stimuleert de Provincie bedrijven en gemeenten om de voordelen van parkmanagement in te zien en deel te nemen. De Provincie brengt partijen bij elkaar, biedt financiële ondersteuning in de aanloopfase en wisselt kennis uit. Plannen met ambitie en partijen die hun nek uitsteken, worden door de Provincie beloond. Samen met ondernemers en gemeenten wil de Provincie bouwen aan hoogwaardige bedrijventerreinen met optimaal beheer. Kortom, samenwerken aan een gezonde economie!

25-1-2005 11:23