ZORGVERZEKERAAR VGZ
http://www.vgz.nl

Zorgverzekeraar VGZ komt met campagne 'lachen is gezond'

VGZ is een opvallende campagne gestart om Nederland te laten lachen. Op www.lachenisgezond.nl kunnen bezoekers hun lach door heel Nederland laten gieren. Die lach is bovendien geld waard, want voor iedere verstuurde lach doneert VGZ 10 eurocent aan de CliniClowns.

Er wordt te weinig gelachen in Nederland. Waar kinderen gemiddeld 350 keer per dag lachen, komen volwassenen niet verder dan 15 keer per dag! En dat is vreemd. Lachen is niet alleen leuk en heerlijk, maar ook heel gezond:


-Lachen verlaagt stress

-Lachen verhoogt het zelfvertrouwen
10)-Lachen vermindert pijn
11)-Lachen versterkt de afweer en verlaagt de bloeddruk 12)-En met lachen maak je vrienden

Lachen is dus heel gezond, maar wordt te weinig gedaan. Zorgverzekeraar VGZ wil daarom graag dat Nederland meer gaat lachen. Omdat dit niet vanzelf gaat, helpt VGZ een handje om die lach te verspreiden.

Op de site www.lachenisgezond.nl staat de stand-up comedian Tom Sligting klaar. Hij maakt met een lach-warming-up de lachspieren los zodat er een aanstekelijke schaterlach kan worden doorgestuurd naar vrienden, familie en bekenden. Via de telefoon (gewoon gesprekstarief) kan gemakkelijk een lach worden opgenomen of een bestaande lach worden gekozen. Die lach kan vervolgens gratis verstuurd worden. Om te zorgen dat iedereen er beter van wordt, voegt VGZ de daad bij het woord en doneert voor iedere verstuurde lach aan de CliniClowns. VGZ hoopt dat heel Nederland gaat lachen!

De campagne heeft Rob Stenders van het Yorin FM programma geïnspireerd tot een leuke actie in zijn programma Stenders Vroeg Op. Luisteraars worden in de loop van januari dagelijks opgeroepen om hun lach via lachenisgezond.nl in te sturen. Rob selecteert elke dag een winnaar die wordt beloond met een leuke prijs.


---

Voor informatie:
VGZ-IZA Groep
Bert Rensen,
Communicatieadviseur Media Relaties
Tel : (024) 3436745 / (06) 51635728
E-mail: bert.rensen@vgz.nl

25 jan 05 11:10