Ingezonden persbericht


Persbericht

Hand Held Products introduceert transactieterminal voor de detailhandel

~ nieuwe Transaction Team 8500 biedt ongeëvenaarde combinatie van duurzaamheid en uitstekende ergonomie ~

25 januari 2005 - Hand Held Products, een toonaangevende producent van op imaging-techniek gebaseerde mobiele oplossingen voor gegevensverzameling, introduceert de Transaction Team" 8500 Interactive POS / Signature Capture Transaction Terminal. Hiermee kunnen detailhandelaren hun point of sale (POS)-terminals opwaarderen en op maat maken. Daarnaast biedt de transactieterminal een ongeëvenaarde combinatie van een uitstekende ergonomie, duurzaamheid, hoge prestaties en gebruiksvriendelijkheid.

De unieke USB-host van de TT8500 biedt de detailhandelaren meer mogelijkheden op het verkooppunt door de toevoeging van nieuwe randapparatuur, waaronder een biometrische lezer en een handheld streepjescodelezer. Andere opties zijn bijvoorbeeld extra geheugen, 10/100 BaseT ethernet en een LCD-kleurenscherm voor verbeterde berichtgeving.

De TT8500 is de volgende stap in de evolutie van de transactieterminal-technologie , aldus Nick Daddabbo, senior product manager bij Hand Held Products. Door onze nauwe contacten met de detailhandel signaleerden we een directe behoefte aan gebruiksintensieve systemen die goedkoop kunnen worden opgewaardeerd om de levensduur van het product te verlengen. De TT8500 maakt bovendien gebruik van door Visa® PED goedgekeurde encryptie voor de persoonlijke identificatiecodes van klanten, zodat de hoogste graad in informatiebeveiliging kan worden geboden.

De duurzame TT8500 heeft een touch screen dat tegen slijtage, water en stof wordt beschermd door een vervangbaar beschermsysteem. Daarnaast heeft de TT8500 een aanpasbaar scherm waarmee detailhandelaren zich ook kunnen richten op drukke gebieden met bedrijfsspecifieke berichtgeving, zoals advertenties, branding, customer reminders en klantonderzoeken.

De standaarduitvoering van de TT8500 is uitgerust met USB, Intel® Xscale 200 MHz processor, 4 MB Flash, 16MB RAM en geïntegreerde 3-spoors magneetstriplezer. De TT8500 van Hand Held Products is per direct verkrijgbaar.

(275 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Hand Held Products
Hand Held Products is een toonaangevende producent van op imaging-techniek gebaseerde mobiele oplossingen voor gegevensverzameling voor mobiele en draadloze applicaties en applicaties voor transactieverwerking, zoals barcodescanners, mobiele computers en transactieterminals.

Hand Held Products, een innovator op het gebied van data capturingproducten en -oplossingen, introduceerde in 1972 de eerste handheld barcode leespenscanner met commerciële potentie ter wereld. Sindsdien heeft het bedrijf baanbrekende en innovatieve producten op het gebied van barcode scanning op de markt gebracht, zoals lineaire en area imagers en image engines, de mogelijkheid om automatisch de juiste barcodesymbologie te selecteren, geavanceerde lineaire en 2D decoderingsalgoritmen en de eerste 2D-geschikte draagbare dataterminal ter wereld.

Hand Held Products klantgerichtheid en zijn sterke wereldwijde partnernetwerk hebben geleid tot een indrukwekkende klantenlijst. Hand Held Products mag vele bedrijven in de mobiele en industriële sector en de detailhandel tot zijn klantenkring rekenen, waaronder The United States Postal Service, Heineken, Deutsche Bahn, Federal Express, Coca-Cola en Continental Airlines.

Hand Held Products is een particulier bedrijf en heeft wereldwijd meer dan 565 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Skaneateles Falls. Het Europese hoofdkantoor staat in Eindhoven. Hand Held Products heeft tevens kantoren in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, China (Hongkong), Japan, Brazilië en de Verenigde Staten.

Voor verder persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com http://www.lewispr.com

All product and service names mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com