Politie Gelderland-Zuid

Rechercheteam onderzoekt reeks van overvallen

Wijchen 25-01-2005 - (03)

De politie heeft een rechercheteam samengesteld dat nader onderzoek doet naar een reeks van (gewapende) overvallen in de districten Tweestromenland en Nijmegen sinds oktober vorig jaar. In het onderzoek werken de rechercheafdelingen van de twee districten nauw samen. Door bundeling van informatie wordt met name gekeken of er mogelijke verbanden zijn tussen de diverse overvallen bijvoorbeeld ten aanzien van de gehanteerde werkwijze en het daderprofiel. De politie neemt de (gewelddadige) overvallen zeer serieus op en stelt alles in het werk om de daders te vinden. Het rechercheteam is een extra aanvulling op de reeds ingestelde politieonderzoeken naar de overvallen.

Sinds oktober vorig jaar hebben op meerdere plaatsen in het district Tweestromenland waaronder Overasselt, Afferden en Malden overvallen plaatsgevonden op tankstations, videotheken en cafetarias. Ook in Nijmegen waren recentelijk een videotheek en cafetaria doelwit. In alle gevallen werd een geldbedrag en/of goederen weggenomen en werden medewerkers die op het moment van de overval aanwezig waren in meer of mindere mate bedreigd. Tegen een medewerkster van een tankstation in Wijchen gebruikte de dader geweld. De meest recente overval is die van afgelopen zondagavond op een cafetaria in Wijchen.

Het rechercheteam bestaat vooralsnog uit een vijftal rechercheurs. Het onderzoek wordt vanuit Wijchen gecoördineerd.

In het belang van het onderzoek vraagt de politie nogmaals nadrukkelijk getuigen of mensen die in hun omgeving iets hebben gehoord over een van de overvallen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld misdaad anoniem op nummer 0800 - 7000.