Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 25 januari 2005

Huiselijk geweld

Kinderen in paniek op school, moeder was door vader mishandeld.

Westerhaar-Vriezenveense wijk

Op maandag 24 januari '05 kwam er een melding bij de Politie Twente dat een vrouw was mishandeld door haar echtgenoot. De kinderen waren in paniek op school gekomen. De vrouw, 32 jaar, was inmiddels gevlucht naar haar buurvrouw. Bleek dat zij door haar echtgenoot, 34 jaar, met een glas op haar hoofd was geslagen. Zij heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De man is aangehouden op verdenking van zware mishandeling en overgebracht naar het politiebureau. Hij is opgesloten en in verzekering gesteld. De Politie Twente stelt een onderzoek in. Het gezin woont in Westerhaar-Vriezenveense wijk. (05-010284)

Munitie aangetroffen

Betrof luchtafweergeschut afkomstig van een Duits vliegtuig

Rijssen

Op maandag 24 januari '05 werd omstreeks 10.10 uur bij graafwerkzaamheden aan de Reggesingel in Rijssen twee granaten aangetroffen. De Explosieven Opruimings Commando (EOC) werd gewaarschuwd. Zij hebben de granaten onschadelijk gemaakt aan de Laan van Oud-indiegangers in Rijssen. Bleek dat het munitie was van luchtafweergeschut afkomstig van een Duits vliegtuig. (05-010139)

Verlichtingscontrole

Tien fietsers werden bekeurd

Rijssen

Op maandagochtend 24 januari '05 werd gecontroleerd op het Schild, Holterstraatweg en de Oranjestraat in Rijssen. Tien personen werden bekeurd omdat zij de verlichting van hun fiets niet in orde hadden. ( 05-010461)

Rijden onder invloed

Man blies een uitslag van 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Tilligte

Op maandag 24 januari '05 omstreeks 21.43 uur werd een 41 jarige automobilist uit Enschede gecontroleerd op de Ootmarsumsestraat in Tilligte. Bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-010492)

Rijden onder invloed

Rijbewijs was op 9 januari j.l. ingevorderd omdat bestuurder toen ook onder invloed reed.

Hengelo

Op dinsdag 25 januari 2005 omstreeks 2.55 uur werd een 26 jarige automobilist uit Hengelo gecontroleerd op de Dijksweg in Hengelo. Bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij bestuurder tevens een auto terwijl zijn rijbewijs op 9 januari '05 was ingevorderd omdat hij toen ook onder invloed van alcohol een voertuig bestuurde. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij had 0,9 promille alcohol in zijn bloed. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-010528)

Auto-inbreker op heterdaad betrapt

De politie hield de verdachte, die voldeed aan het opgegeven signalement, even later aan.

Oldenzaal

Op maandag 24 januari '05 omstreeks 18.50 uur zag een 51 jarige vrouw uit Weerselo dat er een onbekende man in har auto zat. Zij had de auto geparkeerd op de Vestingstraat in Oldenzaal. Toen zij de man aansprak ging hij er onmiddellijk vandoor. De vrouw zag dat haar schoudertas uit de auto was gestolen. Zij waarschuwde de politie en gaf een signalement door. De gealarmeerde agenten starten meteen een onderzoek in de omgeving. O de Prins Hendrikstraat zagen zij een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man droeg op het moment dat de politie hem passeerde nog een rugtas over zijn schouder. Toen de agenten omkeerden om de man te controleerden had hij geen rugtas meer. De man werd aangesproken en aangehouden op verdenking van de auto-inbraak. Door de agenten werd de betreffende rugtas teruggevonden. De aangehouden man, 30 jaar uit Assen, bekende de diefstal van de schoudertas. Deze tas werd op zijn aanwijzing weer aangetroffen. De vrouw heeft de aangehouden verdachte 100% herkend als zijnde de man die zij in haar auto had aangetroffen. De man is opgesloten en in verzekering gesteld. De Politie Twente onderzoekt ook of hij zich aan meer strafbare feiten heeft schuldig gemaakt. (05-010435)

Auto-inbrekers op heterdaad betrapt

Eén verdachte werd gebeten door een diensthond en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis

Hengelo

Op dinsdag 25 januari 2005 omstreeks 3.16 uur werden twee mannen van 21 en 20 jaar uit Almelo aangehouden in het centrum van Hengelo. Zij werden verdacht van het inbreken in een auto aan de Marathonlaan. Dit was even daarvoor door een getuige gezien. Uit de auto waren goederen weggenomen. Toen de agenten bij de auto een onderzoek instelden zagen zij dat de verdachten zich verstopt hadden in de bosjes bij de Ajaxstraat.De mannen renden daarop weg. De 21 jarige man gaf zich over en werd meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De andere man reageerde echter niet op de politieagenten. Hij werd achtervolgd door een diensthond die hem uiteindelijk gepakt heeft. De man raakte hierdoor gewond en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling werd ook hij opgesloten in het politiebureau. De Politie Twente onderzoekt de zaak. (05-010529)

Hennepkwekerij aangetroffen

Plantage bestond uit 70 volgroeide planten.

Oldenzaal

Op maandag 24 januari '05 omstreeks 12.30 uur werd een hennepkwekerij aangetroffen in de slaapkamer van een woning aan de Beukersmolen in Oldenzaal. De plantage bestond uit 70 volgroede planten en wat gedroogde toppen. De planten en het materiaal van de plantage werd in beslag genomen en vernietigd. De Cogas werd gewaarschuwd om het elektra na te kijken en de woningstichting werd geïnformeerd om de schade aan de woning te bekijken. De 35 jarige bewoner werd aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-010208)

Aanrijding met letsel

Vrouw op de fiets verkeerde onder invloed van alcohol

Enschede

Een 39 jarige vrouw uit Enschede brak op maandag 24 januari '05 haar been. Zij fietste omstreeks 22.46 uur over de Pollenbrink in Enschede en gleed daar uit. Daar was het behoorlijk glad door de sneeuwval en het opvriezen. De vrouw verkeerde tevens behoorlijk onder invloed van alcohol.Door de val liep zij een gecompliceerde beenbreuk op. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (05-010504)

Fietsendief aangehouden

Fiets is terecht, eigenaar is nog onbekend

Enschede

Op dinsdag 25 januari 2005 omstreeks 1.43 uur zagen surveillerende agenten over de Hengelosestraat een man fietsen met een fiets op zijn schouder. Toen zij de man hierover wilden aanspreken fietste hij hard weg de Wegastraat in. De agenten konden daar met hun voertuig door de aanwezige paaltjes niet in rijden. Zij reden daarom om en kwamen de betreffende man op de fiets op de Schietbaan weg tegemoet. Hij had geen fiets meer op zijn schouder en speelde de onschuld zelve. De agenten troffen een fiets op de Noorderkroonstraat op de hoek met de Wegastraat, ongeveer 200 meter verder op aan. De man bekende dat hij de fiets uit de fietsenstalling van het ROC had weggenomen. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De agenten hielden hem aan en brachten hem naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. De eigenaar van de fiets is nog niet bekend. Hij kan zich melden aan het politiebureau in Enschede om aangifte te doen. (05-010519)

Poging beroving met geweld

De verdachte werd later aangehouden

Enschede

Op maandag 24 januari '05 omstreeks 10.30 uur liep een 62 jarige man uit Enschede met een vriend over de Korte Hengelosestraat in Enschede. De 62 jarige man werd op een gegeven moment door een onbekende man aangesproken. De man zei iets onverstaanbaars en trapte direct daarop in zijn maag en sloeg met zijn vuist tegen zijn hoofd. De onbekende man graaide naar de jaszak. De onbekende man sloeg daarna tegen het gezicht van de andere man. Beide mannen deden op het politiebureau aangifte. Zij gaven een signalement van de dader door. Agenten kregen een vermoeden van wie de mogelijke dader kon zijn, een 24 jarige Enschedeër. De agenten stelden meteen een onderzoek in. Ook de stadswachten werden geïnformeerd om uit te zien naar een 24 jarige Enschedeër. Omstreeks 14.45 uur werd de verdachte lopend gezien op de Piet Heinstraat. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man verklaarde dat hij die ochtend inderdaad onenigheid had met twee mannen. Hij is opgesloten. (05-010116)

Bedreiging

Vrouw werd met vuurwapen bedreigd. De politie heeft twee mannen en twee jongens aangehouden.

Enschede

Op maandag 24 januari '05 omstreeks 13.25 uur deed een 53 jarige vrouw uit Enschede aangifte van bedreiging. Zij was door de inzittenden van een personenauto bedreigd met een vuurwapen. De Politie Twente heeft onmiddellijk een onderzoek in gesteld. De auto werd later met twee personen (30 jr. en 18 jr. uit Enschede) rijdend aangetroffen op de Posten. De agenten controleerden het voertuig en troffen een gas/alarmpistool aan in de auto. Tevens troffen zij in de kofferbak twee honkbalknuppels en een mes aan. De mannen werden aangehouden. De 30 jarige man werd na verhoor in vrijheid gesteld. De 18 jarige man werd opgesloten en in verzekering gesteld. Vanochtend, dinsdag 25 januari 2005, werden twee jongens van 15 jaar buiten heterdaad aangehouden. De Politie Twente onderzoekt de bedreiging. (05-010271)

Diefstal condooms en geld

Automaat wederom leeggehaald

Losser

Een eigenaresse van een drogisterij in Losser deed melding bij de Politie Twente dat afgelopen weekend wederom de condoomautomaat was leeggehaald. Naast de condooms was ook het geld weggenomen. De vrouw denkt erover om de automaat weg te halen. (05-010089)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --