Ingezonden persbericht


25.1.2005 / 012NL

Austrian introduceert gratis upgrade bij boeking van volledig Economy-ticket

De Austrian Airlines Group introduceert een nieuw concept: 'silverticket - upgrade to business'. Dit ticket komt tegemoet aan de wensen van zakenreizigers. Van alle moderne reizigers zijn zij zich waarschijnlijk het meest bewust van de waarde van een flexibel ticket. De boeking van een economy-ticket voor het volledige tarief staat garant voor een flexibele reisplanning in de breedste zin van het woord. Het nieuwe silverticket koppelt optimaal reiscomfort aan een verbeterde prijs-kwaliteitverhouding.

Vagn Soerensen, Chief Executive Officer van de Austrian Airlines Group, zegt het volgende over de nieuwste innovatie op het gebied van tickettarieven: "Het silverticket is aantrekkelijk voor onze internationele zakelijke klanten. Het biedt het comfort van de Business Class tegen het tarief van de Economy Class. Met de introductie van het silverticket, en de daarmee verbeterde prijs-kwaliteitverhouding, is onze productdifferentiatie is een belangrijke stap vooruit. Austrian stelt hiermee het groeiende aantal zakenreizigers in staat te genieten van exclusieve service. "

Het 'silverticket - upgrade to business' wordt aangeboden op alle korte en middellange vluchten van de Austrian Airlines Group, geboekt tegen het volle Economy Class-tarief. De passagier ontvangt op het moment van boeken een gratis upgrade naar de Austrian Business Class. De klant heeft daarmee de keuze gratis gebruik te maken van deze Business Class met alle bijbehorende services, zoals: snellere check-in; snellere veiligheidscontrole op de luchthaven; toegang tot de exclusieve airport lounge; een brede keuze uit hapjes en drankjes aan boord; business miles; grotere, comfortabele stoelen en maximale reisflexibiliteit. Austrian verwacht voor 2005 in Europa ongeveer 200.000 silvertickets te verkopen.

Extra comfort door vrijgehouden middenstoel
Om meer comfort te creëren, houdt Austrian met ingang van 1 maart de middenstoelen in de Business Class vrij. Dit gebeurt op vluchten met een minimale vliegduur van 60 minuten. Hiermee heeft de passagier meer relaxruimte en verbetert de verhouding tussen prijs en service.

De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian, Austrian arrows en Lauda Air en maakt deel uit van de Star Alliance.