Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wolfgang Harderich wordt Chief Sales Officer bij Funkwerk Enterprise Communications GmbH

NEURENBERG, 25 Januari 2005 - Met ingang van 1 januari 2005 is Wolfgang Harderich (53) benoemd tot Chief Sales Officer (CSO) bij Funkwerk Enterprise Communications GmbH, een onderneming die behoort tot Funkwerk AG. Harderich is verantwoordelijk voor verkoop en marketing bij deze leverancier van professionele communicatieoplossingen. Hij rapporteert aan Hans-Ekkehard Domröse, voorzitter van de raad van bestuur en Chief Executive Officer (CEO) van Funkwerk Enterprise Communications GmbH.

Vanaf januari 2004 was Harderich al lid van het bestuur van Elmeg Communication Systems GmbH, een onderneming die behoort tot de Enterprise Communication divisie van Funkwerk AG. Hier was hij als executive director verantwoordelijk voor marketing en verkoop, research & development en voor alle activiteiten op het gebied van telecommunicatie binnen de divisie.

Met de integratie van Elmeg Communication Systems GmbH in Funkwerk Enterprise Communications GmbH, dat op zijn beurt ontstond door de fusie van Bintec en Artem, richt Wolfgang Harderich zich op verdere groei van het bedrijf en op de ontwikkeling van de merken Artem, Bintec en Elmeg op de Duitse en centraal-Europese markten. Hierbij legt hij de nadruk op het realiseren van innovatieve VoIP- en VPN-projecten op de convergerende ICT-markt.

Voorafgaand aan deze benoeming werkte Wolfgang Harderich vele jaren op de verkoop-, marketing- en ontwikkelafdelingen en als manager bij Elmeg GmbH & Co.KG Kommunikationstechnik (1988-2003), waar hij in 1994 executive director werd.

Wolfgang Harderich volgt Thomas von Baross op als eindverantwoordelijke voor de Nederlandse markt. Von Baross heeft Funkwerk Enterprise Communications GmbH per 31 december 2004 verlaten.

Bezoek voor meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications en de Bintec-, Artem- en Elmeg-producten www.funkwerk-ec.com.

Over Funkwerk Enterprise Communications GmbH
Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem, Bintec en Elmeg en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en ondersteuning. Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 200 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal en Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen. Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland en valt onder de businessdivisie met dezelfde naam, Funkwerk Enterprise Communications.

Meer informatie voor de pers (en hoge resolutie beeldmateriaal): Lubbers & De Jong
Cindy Curré
(020) 421 05 65
cindy@l-dj.nl

Flutlicht
Christine Rattel
(00 49) 911 47 49 50
funkwerk-ec@flutlicht.biz