AutoRai

Op zoek naar de ârootsâ van Louis Chevrolet in Zwitserland

(25-1-2005)
Sinds 1 januari 2005 is Nederland een nieuw automerk rijker. Chevrolet Nederland uit Hoofddorp is per die datum begonnen met de import en verkoop van autoâs van het merk Chevrolet onder het motto âChevrolet: four wheels and a heartâ.
In eerste instantie gaat het daarbij nog om door GM Daewoo geproduceerde modellen, maar op termijn zal Chevrolet haar modelprogramma verder uitbreiden met producten vanuit de wereldwijde General Motors structuur. âEn wat is er dan mooier om voor klanten een tocht naar de geboorteplaats van de oprichter van ons merk te organiserenâ, verklaart Pieter Stokman, PR-manager van Chevrolet Nederland.

Als onderdeel van de introductiecampagne organiseert Chevrolet begin februari de avontuurlijke Chevrolet Winterrally, waarbij klanten en prospects met de nieuwe Chevrolet Nubira Stationwagon vijf dagen lang op zoek gaan naar de ârootsâ van Louis Chevrolet, de Zwitser die aan de basis van het wereldmerk stond. De tocht start op 9 februari tijdens de persdag van de AutoRAI 2005 op de stand van Chevrolet. Van daaruit voert de winterse toertocht, waarin snelheid overigens absoluut geen rol speelt, naar de geboorteplaats van Chevrolet, het Zwitserse La Chaux-de-Fonds, om vervolgens via het Franse Beaune, waar Chevrolet jarenlang woonde, weer terug naar Nederland te keren.

Geïnteresseerden die vóór eind januari een proefrit maken in één van de nieuwe Chevrolet-modellen maken kans op een plaats in de âhot seatâ van een Chevrolet Nubira Stationwagon. Nogmaals Stokman: âDe deelnemers worden op de AutoRAI-stand door Miss Nederland weggevlagd. Een betere start is nauwelijks denkbaar. Via een kaartlees-route rijden de deelnemers gedurende vijf dagen, van 9 t/m 13 februari, met de pas geïntroduceerde nieuwe Chevrolet Nubira Stationwagon via een winterse route naar Zwitserland en via Frankrijk weer terug. De Nubiraâs zijn uiteraard allemaal voorzien van winterbanden en voor noodgevallen een navigatiesysteem.â

Hoewel er absoluut geen sprake is van een snelheidsaspect, komt het in de Chevrolet Winterrally wel aan op een goede rij-ervaring en enige kaartleescapaciteiten.