Politie Zuid-Holland-Zuid

25/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

25-01-2005 - Persberichten District II

DRONKEN BOODSCHAPPEN DOEN
BLESKENSGRAAF De politie heeft maandagmiddag 24 januari een 36-jarige vrouw uit Bleskensgraaf op de Wervenkampweg aangehouden omdat ze dronken achter het stuur zat. De politie kreeg een melding dat er bij een supermarkt aan de Wervenkampweg een beschonken vrouw met haar kind in de auto was gestapt. De politie kon de vrouw snel traceren. Ze blies ver boven de streep. Ze kreeg een rijverbod van tien uur en haar rijbewijs is ingevorderd.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL OP SCHOOL
OTTOLAND De politie heeft maandagmiddag een 16-jarige jongen uit Lopik aangehouden op verdenking van diverse diefstallen op een school in Ottoland. Daar werden in korte tijd onder meer twee mobieltjes, een mp3-speler en een kilometerteller ontvreemd. Een meisje waarvan haar mobiel werd ontvreemd, kreeg de telefoon op duistere wijze terug. De persoon die haar mobieltje in handen had gekregen, belde naar haar vader, haar zus en naar het huis van het meisje. Uiteindelijk spraken de familieleden met de onbekende jongen af in Schoonhoven waar ze het mobieltje terugkregen. De moeder van het meisje herkende vervolgens de jongen die het mobieltje had overhandigd op een klassenfoto. Daarna hij is aangehouden.

MEISJE ONDER AUTO
ALBLASSERDAM- Een 4 jarig meisje uit Alblasserdam is onder een auto terechtgekomen. Dit gebeurde op maandagmiddag 24 januari 2005 omstreeks 13.35 uur op de Rietlanden. Het meisje moest voor de deur van de ouderlijke woning spelen, maar was de wijk in gelopen. Op de Rietlanden liep zij plotseling de weg op en werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 69 jarige man uit Hardinxveld-Giessendam. De man reed stapvoets, hij remde maar de auto gleed als gevolg van de gladheid door en raakte het meisje. Ze kwam onder de bumper terecht en mogelijk ook onder het rechter voorwiel. Het meisje is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

SCHOORSTEENBRANDJE
ALBLASSERDAM- Op maandagavond 24 januari 2005 omstreeks 19.30 uur brak een schoorsteenbrandje uit in een woning aan de Da Costastraat. De schoorsteenpijp van de houtkachel raakte in brand. De brandweer was snel ter plaatse en nadat de schoorsteen was geveegd was het leed geleden. De bewoner had de schoorsteenpijp in september 2004 nog laten vegen. Vermoedelijk is dit niet goed gedaan.

VERNIELING
ALBLASSERDAM - De politie heeft maandagavond 24 januari drie jongeren aangehouden op verdenking van vernieling van een fiets. De jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Alblasserdam stonden aan het Scheldeplein en vernielden de fiets uit verveling. De drie werden op aanwijzing van een alerte getuige aangehouden. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

INBRAAK BEDRIJF
ALBLASSERDAM - Op maandagavond 24 januari 2005 omstreeks 20.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Kelvinring. Nadat een deurslot werd geforceerd kon men binnenkomen. Er werden een kluis en een nog onbekend aantal flatscreens gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.