Politie Zuid-Holland-Zuid

25/01 Hoeksche Waard

25-01-2005 - Persberichten District III

WIETLUCHT IN KLUISJE
OUD-BEIJERLAND Een 17-jarige jongen uit Maasdam is op maandagmorgen 24 januari op school aangehouden omdat hij wiet en zaadjes in zijn kluisje had liggen. De conciërge van de school aan de Hoefsmid trok aan de bel toen hij langs het kluisje liep en een wietlucht rook. Hij maakte het kluisje open en trof de softdrugs aan. De jongen werd uit de klas gehaald. Hij verklaarde tegenover de politie wel eens wiet te roken, van de zaadjes wilde hij plantjes kweken. De jongen heeft afstand gedaan van de softdrugs. Hij is met een proces-verbaal heengezonden.

INBREKERS OVERLOPEN
OUD-BEIJERLAND- Een bewoonster van de Jan Tooropstraat heeft twee inbrekers overlopen. Dit gebeurde op maandagavond 24 januari 2005 omstreeks 21.15 uur. Toen de vrouw thuis kwam zag zij twee mannen uit de woning komen en hard weghollen in de richting van de Sportlaan. Ondanks een zoekactie door politieagenten werden de mannen niet meer aangetroffen. De inbrekers waren binnengekomen na het verbreken van een raam aan de achterzijde van de woning. Gestolen zijn onder meer twee schilderijen en een aanzienlijk geldbedrag. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De politie onderzoekt de inbraak.

RIJDEN ONDER INVLOED
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagochtend 25 januari 2005 omstreeks 02.50 uur is op de Laurens Jzn Costerstraat een 26 jarige man uit Schiedam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies de man ruim boven de streep. Hij verklaarde dat hij niet had gereden, maar dat zijn vader de auto daar eerder had geparkeerd. De politieagenten denken daar anders over en maken proces-verbaal op. Na verhoor is hij met een rijverbod van 4 uren heengezonden.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL
WESTMAAS - De politie heeft twee mannen van 23 en 24 jaar uit Rotterdam en Mijnsheerenland aangehouden op verdenking van diefstal uit een caravan aan de Munnikenweg op 5 december vorig jaar. Beide heren zijn dinsdagmorgen 25 januari 2005 aangehouden. Uit de woning werden diverse spullen meegenomen waaronder een dvd-speler, meerdere dvds, een kluisje met daarin een fotocamera en een schildpad die de bewoner als huisdier had. De twee verdachten zijn ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.