Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadskantoor Grote Oever 34
tel. (0522) 850500

Kerntakendiscussie in februari van start (25-1-2005)

De gemeenteraad van Meppel heeft afgelopen november besloten een discussie over de kerntaken van de gemeente te starten. Aanleiding is een slecht financieel perspectief. De komende jaren moet dan ook fors worden bezuinigd. Doel van de kerntakendiscussie is het maken van fundamentele keuzes om te komen tot een structureel sluitende begroting.

Een stuurgroep bestaande uit vertegenwoordigers uit de raad, Burgemeester & Wethouders en de ambtelijke top bereiden deze discussie voor. Zij worden bijgestaan door een externe projectleider van het organisatiebureau K+V.

Er is gekozen om niet alles ter discussie te stellen. De stuurgroep zal de raad voorstellen hiervoor maximaal 25 onderwerpen te selecteren. Deze onderwerpen worden in de openbare raadsvergadering van 10 februari vastgesteld. Vervolgens zal in de periode van 14 februari t/m 24 maart het maatschappelijk debat plaatsvinden..

De mening van de bevolking wordt gevraagd. Dit gebeurt op een interactieve wijze waar naast inwoners ook diverse betrokken organisaties worden benaderd. De definitieve wijze waarop dit vorm krijgt wordt begin fe bruaribekendgemaakt.

Uiteindelijk bepaalt de raad op 7 april de kerntaken.

Informatie geeft de griffier van de raad, de heer H. Folkeringa, telefoon 0522-850340