1e persbericht van dinsdag 25 januari 2005

Eindhoven 25-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief dankzij videocameras aangehouden

Een 29-jarige man zonder vaste woonplaats is maandag om 19.15 uur op de Markt aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets op vrijdag 7 januari jl. De diefstal vond plaats in een fietsenstalling, gelegen in de parkeerkelder aan de Vestdijk. De aanwezige bewakingscameras registreerden de inbraak en de verdachte was hierop duidelijk herkenbaar. Aan de hand van de beelden werd de verdachte herkend. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Vonderweg is dinsdag rond 4.00 uur een 33-jarige automobiliste uit Eindhoven betrapt op het rijden met teveel drank op. Bij de vrouw werd een promillage van bijna 1,60 gemeten. Haar rijbewijs werd ingenomen en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Verkeerd parkeren

Tijdens een algemene verkeerscontrole zijn er maandagavond op diverse locaties in Gemert, Lieshout, Aarle-Rixtel en Beek en Donk bekeuringen uitgedeeld. In de Beverstraat in Gemert kregen een aantal bestuurders een bon omdat zij hun auto fout parkeerden. Hetzelfde gebeurde bij twee bestuurders die hun voertuig op het trottoir van de Lieshoutseweg parkeerden. In Gemert kreeg een autobestuurder een boete omdat hij zijn autoraam niet ijsvrij had gemaakt. Twee automobilisten die met defecte autoverlichting reden kregen ook een boete. In totaal zijn tijdens de verkeerscontrole zeventien bekeuringen uitgedeeld.

Heeze: Zoon aangehouden na mishandeling familieleden

Een 25-jarige inwoner uit Heeze is maandagavond omstreeks 19.00 uur voor zijn woning aangehouden. Kort voor zijn aanhouding zou hij zijn 54-jarige vader, zijn 52-jarige moeder en 17-jarige broer mishandeld hebben in de woning van het gezin. De slachtoffers liepen daarbij diverse lichte verwondingen op. De verdachte is in verzekering gesteld.

Sterksel: Inbraak in woning

In een woning aan de Kanhoeve is tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 00.45 uur ingebroken. Uit het pand werden geld, een DVD speler en een versterker weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

Wintelre: Gereedschap gestolen

Uit een bedrijf aan de Slikdijk is in de nacht van maandag op dinsdag een grote hoeveelheid gereedschap gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.