Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachte aangehouden dodelijke schietpartij
25-1-2005. Maandagavond rond halftwee werd op een politiebureau een 26-jarige Amsterdammer aangehouden naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in de Reguliersdwarsstraat. De man, die zichzelf kwam melden, wordt verdacht van betrokkenheid bij dit ernstige misdrijf.

Het vermoeden bestaat dat een verkeerstwist bij en in de parkeergarage ten grondslag ligt aan de schietpartij. De zaak zal woensdagavond behandeld worden in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland.

---
20 bekeuringen op de snelweg
25-1-2005. Medewerkers van het wijkteam autosnelwegen in niet herkenbare politievoertuigen hebben maandag op de snelwegen rond Amsterdam automobilisten bekeurd voor diverse overtredingen.

Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren en mochten niet verder rijden. 10 automobilisten werden betrapt op te snel rijden. Twee van hen overschreden de maximumsnelheid met meer dan 50 km/uur. Zij raakten hun rijbewijs voorlopig kwijt. Negen automobilisten zaten met een mobiele telefoon aan het oor te bellen en kregen een bekeuring van 140 euro.
Uitbreiding mogelijkheden tegengaan radicalisering

25-1-2005. Maandag werd een aantal nieuwe mogelijkheden tot het bestrijden van radicalisering bekend gemaakt. Zo zijn er permanente veiligheidsgebieden aangewezen, zoals de luchthaven Schiphol, waar preventief gefouilleerd kan worden. Ook wordt er de komende vijf jaar meer dan 400 miljoen euro vrijgemaakt voor de aanpak van terrorisme.

Bejaarde vrouw overlijdt na botsing met tram

25-1-2005. Maandagmiddag rond halftwaalf overleed een 79-jarige vrouw bij een aanrijding met tramlijn 7. De vrouw kwam op de Slotermeerlaan, ter hoogte van de Burgemeester Roellstraat door nog onbekende oorzaak in aanraking gekomen met de tram. De 41-jarige trambestuurder werd naar het politiebureau overgebracht om een verklaring af te leggen.
---

Snelheidsduivel rijbewijs kwijt

25-1-2005. Maandagavond rond kwart voor acht werd op de A1 een 39-jarige automobilist aan de kant gezet die een forse snelheidsovertreding beging. De man reed met een snelheid van 153 kilometer per uur over de snelweg. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en moest op alternatieve wijze zijn weg vervolgen.
---

25-1-2005. Gisteravond aandacht voor een overval op een juwelier in de Kinkerstraat op donderdag 23 december 2004, rond half tien. Bij de vlucht van de overvallers werden een aantal schoten gelost. Er zijn inmiddels verdachten gearresteerd.

Het onderzoeksteam is echter nog steeds op zoek naar getuigen of naar mensen die andere informatie hebben over deze zaak.

U kunt bellen met: (020) 559 4860.