Gemeente Hengelo

De nieuwe gemeentegids is uit!
De gemeentegids 2005 is verschenen. Een handzaam boekwerkje met veel nuttige informatie. Hierin vindt u onder meer adressen en telefoonnummers van Hengelose verenigingen en instellingen. Ook is er een katern over Veiligheid opgenomen. Hierin kunt u lezen wat er in Hengelo allemaal gebeurt om de veiligheid in de stad te vergroten en de risico's te beperken.

De gemeentegids wordt huis-aan-huis verspreid. Heeft u hem niet gekregen? Dan kunt u een gratis exemplaar afhalen bij de Gemeentewinkel in het stadhuis.
Er wordt deze week niet gecollecteerd.
Gemeenteraad
De gemeenteraad vergadert op 1 februari vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. De agenda is op dit moment nog niet vastgesteld. De meest actuele agenda vindt u binnenkort op www.hengelo.nl, onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.

De stukken liggen ter inzage bij de Gemeentewinkel en de bibliotheek.

Spreekuur raadsfracties

Verschillende raadsfracties uit de gemeenteraad houden spreekuur voor geïnteresseerde burgers. Op maandag 31 januari 2005 gebeurt dat door:
* PvdA van 19.30 tot 20.00 uur, liefst op afspraak: telefoon 2776626, e-mail pvda@Hengelo.nl

* CDA van 19.00 tot 19.30 uur, liefst op afspraak: telefoon 2459215 of b.g.g. 2507351, e-mail cda@Hengelo.nl

* VVD van 18.30 tot 19.30 uur, op afspraak: telefoon 2915792, e-mail vvd@Hengelo.nl

* ChristenUnie van 20.00ot 21.00 uur, liefst op afspraak: telefoon 2437485, e-mail christenunie@Hengelo.nl

* Burgerbelangen vanaf 19.45 uur, op afspraak: telefoon 2772631, e-mail bb@Hengelo.nl

* D66 op afspraak: telefoon 2501181, e-mail d66@Hengelo.nl
* SP op afspraak: telefoon 2421042, e-mail sp@Hengelo.nl
* Groen Links iedere maandagavond, na telefonische afspraak: telefoon overdag 0546-832934, 's avonds 2776792, e-mail groenlinks@Hengelo.nl

De fracties houden spreekuur in het stadhuis (begane grond) en zijn 's avonds te bereiken via de zij-ingang onder de toren.

Een van de raadsleden spreken?

Wilt u een van de raadsleden spreken? Vanaf pagina 24 in de Gemeentegids staan de adressen en telefoonnummers van alle raadsleden vermeld. Weet u niet precies wie u moet hebben? U kunt dan contact opnemen met het centrale nummer van de fractie van de politieke partij van uw keuze. De nummers staan hiervoor bij de spreekuren vermeld. Voor meer informatie kunt u ook de Gemeentewinkel bellen, telefoon 245 95 55.

"Bodem, grond onder je voeten"

Tentoonstelling bij de Kinderboerderij 't Weusthag

In januari en februari 2005 is de tentoonstelling "Bodem, grond onder je voeten" te bezichtigen bij de Kinderboerderij 't Weusthag. De tentoonstelling is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar en laat zien wat bodem nu precies is, waaruit het bestaat, wat het ons vertelt en welk belang wij hebben bij een schone en gezonde bodem.

De tentoonstelling

Met behulp van fotopanelen en wandplaten wordt duidelijk gemaakt wat bodem is, welke dieren er leven en wat er zoal groeit. Verder komen de geschiedenis van de aarde, de bodemschatten en ijstijden in Twente aan bod en wordt wat verteld over veenvorming. Kinderen kunnen zelf ook van alles ontdekken over de aarde aan een practicumtafel. Bij de tentoonstelling wordt een vragenboekje geleverd. Voor de docent of ouder is er een antwoordstencil, zodat de opdrachten ook nog in de klas of thuis behandeld kunnen worden. Bij een bezoek aan de tentoonstelling is begeleiding door een leerkracht/ouder wenselijk.

Wil jij ook eens lekker in de grond 'wroeten'? Kom dan een kijkje nemen in het bezoekerscentrum bij de Kinderboerderij 't Weusthag aan de Van Alphenstraat in Hengelo. De toegang is gratis!

Openingstijden en nadere informatie

De tentoonstelling is van januari tot en met februari 2005 te bekijken in het bezoekerscentrum van de Kinderboerderij 't Weusthag. Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur (dinsdagochtend tot 13.00 uur gesloten). Van 1 november tot en met 31 maart is de kinderboerderij op zaterdag en zondag gesloten.

Heeft u nog vragen, bel of mail naar Afdeling Natuur en Milieu Communicatie, tel. (074) 2550600, e-mail: cnme@hengelo.nl.

Sportraad

De Sportraad Hengelo vergadert op 27 januari 2005, om 19.30 uur in het gebouw van FC Twente bij het FBK Stadion, aan de Kuipersdijk. Op de agenda staan onder meer:

* brief privatisering was- en kleedruimten
* stand van zaken renovatie FBK Stadion

Welzijn Ouderen Hengelo

Gewijzigde openingstijden

De openingstijden van Welzijn Ouderen Hengelo worden per 1 februari 2005 gewijzigd.

Het kantoor van Welzijn Ouderen Hengelo, Deldenerstraat 59 is dan alleen geopend op de ochtenden van maandag tot en met vrijdag van 8.30
- 12.30 uur.
Bestemmingsplannen

Wijziging bestemmingsplan Westermaat, deelplan Campus en Expres, uitwerking Expres onherroepelijk.

Deze wijziging heeft betrekking op het met vijf meter verplaatsen van een parallel aan de Alfred Marshallstraat gelegen bouwgrens. Deze verplaatsing is nodig voor de geplande bouw van een bedrijfsgebouw op het bouwperceel gelegen op de hoek Europalaan-Brittanniëlaan.

Volgens het ter plaatse geldende bestemmingsplan Westermaat, deelplan Campus-Expres zijn burgemeester en wethouders bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de plaats, richting en/of afmetingen van bouwgrenzen.

Het besluit tot vaststelling van bovengenoemde wijziging heeft van 1 december 2004 tot 12 januari 2005 ter inzage gelegen bij het informatiecentrum SBO in het Stadskantoor aan de Hazenweg 121. Aangezien tegen het ontwerpwijzigingsplan geen zienswijzen waren ingediend behoefde het vaststellingsbesluit geen goedkeuring van Gedeputeerde Staten.

Gedurende de inzagetermijn kon tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Ter inzage
De onherroepelijke wijziging ligt voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor Hazenweg 121.
Ontwerp bestemmingsplan Vooroorlogse wijken
Binnen de gemeente Hengelo geldt op dit moment een groot aantal verouderde bestemmingsplannen. De gemeente is druk bezig deze verouderde bestemmingsplannen te actualiseren. In het kader van het project "actualisering van verouderde bestemmingsplannen" is voor het plangebied Vooroorlogse wijken een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het plangebied wordt globaal begrensd door de spoorlijn Hengelo-Zutphen, de Geerdinksweg, Weideweg, Bornsestraat, Sloetsweg, Castorweg, Sweelinckstraat, Beethovenlaan, Breukersweg, Enschedesestraat en de Centrumring. In het nieuwe bestemmingsplan ligt de nadruk vooral op het vastleggen van de bestaande situatie. Tevens wordt in dit bestemmingsplan woningbouw op het Heemafterrein aan de Bornsestraat mogelijk gemaakt.

Op 1, 5 en 8 april 2004 heeft de gemeente Hengelo inloopavonden gehouden over het voorontwerp bestemmingsplan Vooroorlogse wijken. Op het voorontwerp heeft iedereen kunnen reageren. De binnengekomen inspraakreacties zijn behandeld. Een groot aantal hiervan is verwerkt in het ontwerp bestemmingsplan Vooroorlogse wijken. Ter inzage en zienswijzen
Het ontwerp bestemmingsplan Vooroorlogse wijken ligt voor een ieder ter inzage van 26 januari 2005 tot 23 februari 2005 bij de balie van de afdeling Bouwen, Hazenweg 121. Een ieder kan tot 23 februari 2005 zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19, lid 1 WRO

Bij burgemeester en wethouders is een verzoek ingediend om medewerking te verlenen aan een plan voor de bouw van:

* het ROC met de bijbehorende technische en infrastructurele voorzieningen aan de Lansinkesweg/ W. de Clercqstraat

Het ROC wordt gerealiseerd op een terrein gelegen tussen de Industriestraat, Lansinkesweg en de W. de Clercqstraat. Het geldende bestemmingsplan laat de geplande bouw niet toe. Burgemeester en wethouders zijn voornemens aan het bouwplan medewerking te verlenen met toepassing van de vrijstellingsprocedure omschreven in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage, informatie en inspraak

Ter voldoening aan de Inspraakverordening ligt het bouwplan met de voor de vrijstellingsprocedure benodigde stukken van 26 januari 2005 tot 23 februari 2005 voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen in het stadskantoor aan de Hazenweg 121. Aldaar kan men tevens nadere informatie verkrijgen. Gedurende de inzagetermijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden hun eventuele zienswijzen schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatieavond op 31 januari a.s.

Om een ieder te kunnen informeren over de bouwplannen van het ROC wordt een informatieavond georganiseerd. Op deze avond kunnen belanghebbenden en/of belangstellenden het bouwplan inzien en eventueel vragen stellen aan de aanwezige deskundigen. De informatieavond vindt plaats op maandag 31 januari 2005, van 19.30 uur tot 22.00 uur in het Informatiecentrum in het projectbureau Hart van Zuid aan het Industrieplein 3, in het Storkgebouw op de eerste verdieping.

Aanlegvergunning

Op 19 januari 2005 is een aanlegvergunning verleend voor:
* het aanleggen van een houtwal, het planten van bomen en het aanleggen van een kikkerpoel op het perceel Klinkeweg 29.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

Genoemd besluit met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 26 januari 2005 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen, Stadskantoor, Hazenweg 121. Iedere belanghebbende die door de verleende vergunning rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen desgewenst de voorlopige voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 335, 7600 AH te Almelo verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.
* Johan Buziaustraat 27, veranderen en vergroten woonhuis
* Olde Meulenweg 10, plaatsen 2 dakkapellen

Reguliere bouwaanvraag

Een Reguliere bouwaanvraag is ingediend voor:

* Oldenzaalsestraat 160, veranderen winkel/woonhuis in woonhuis en veranderen 2 gevelpuien
In de week van 10 tot en met 14 januari 2005 is vergunning verleend
* Bittervoornstraat 23, veranderen en vergroten woonhuis
* Demmersweg 55, plaatsen lichtreclame

* Drienerstraat 1, veranderen winkelpand

* Idastraat 2, veranderen en vergroten woonhuis In de week van 10 tot en met 14 januari 2005 is vergunning verleend
* Van Ostadestraat 53, slopen bakkerij (gedeeltelijk)
* Geurdsweg 40, slopen woonhuis (gedeeltelijk)
* Goudstraat 31, slopen garagebedrijf
De besluiten zijn genomen in de week van 10 tot en met 14 januari 2005. Informatie over de exacte data, kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon (074) 2459 647.

Artikel 19 lid 3 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Johan Buziaustraat 48, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Willem Royaardsstraat 81, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Willem Royaardsstraat 83, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Pasteurstraat 51, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Populierenweg 27, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Weijinksweg 1, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Semmelweisstraat 38, oprichten van een schuur

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 26 januari tot 23 februari 2005 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor, Hazenweg 121. Eventuele zienswijzen kunt u tot 23 februari 2005 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Vrijstelling gebruiksbepaling

gebruiksbepalingen van het bestemmingsplan op het perceel van:
* Zaagstraat 10, ten behoeve van de vestiging van een caravanhandel. Een dergelijke bedrijfsactiviteit is in strijd met het Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 26 januari tot 23 februari 2005 ter inzage bij de afdeling Bouwen, verlenen van vrijstelling kunt u tot 23 februari 2005 schriftelijk Artikel 19 lid 3 WRO

met afwijken beleid

Onderstaande verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend:

* Julianalaan 34 +36, veranderen en vergroten van de woning
* Strumphlerstraat 6, veranderen en vergroten van de woning

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en Wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, met gebruikmaking van de inherente afwijkingsbevoegdheid, omdat het bouwplan niet geheel past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 26 januari tot 23 februari 2005 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor, Hazenweg 121. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 23 februari 2005, schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 15 WRO

Binnenplanse vrijstelling

Onderstaande verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend:

* Alfred Marshallstraat 2, voor het oprichten van een bedrijfsruimte en kantoor

* Generatorstraat 60, voor het oprichten van een bedrijfshal

Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van de betreffende bestemmingsplannen bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken. Ter inzage en zienswijzen
Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 26 januari tot 9 februari 2005 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor, Hazenweg 121.

Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 9 februari 2005 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet bodembescherming

Het College van B en W heeft een ontwerpbeschikking vastgesteld op grond van artikel 29, 37 en 39 van de Wet bodembescherming.

In deze beschikking is voorlopig vastgesteld dat op de locatie Brouwerijterrein aan de Brouwerijstraat te Hengelo, kadastraal bekend onder sectie S, nummers 624, 710 en 723 sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging zonder saneringsurgentie. Daarnaast wordt voorlopig ingestemd met het ingediende saneringsplan. Ter inzage en zienswijzen

De ontwerpbeschikking ligt van 26 januari tot en met 22 februari 2005 ter inzage bij de afdeling Bodem op het Stadskantoor, van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 13.00 uur. Voor het inzien van het besluit op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Smink van de afdeling Bodem, telefoon (074) 245 98 92.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun eventuele zienswijzen schriftelijk kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet milieubeheer
Vergunningbesluiten artikel 8.4 lid 1
Revisievergunningen als bedoeld in artikel 8.4, 1e lid van de Wet milieubeheer zijn verleend aan:

* ARIA Hengelo VoF voor een groothandel en reparatiebedrijf van electrotechnische materialen gelegen aan de Enschedesestraat 203
* ATG B.V. voor een elektrische en elektrotechnische handelsonderneming en assemblagebedrijf gelegen aan de Diamantstraat 26
25 januari tot 10 maart 2005 ter inzage bij de afdeling Milieu in het Stadskantoor.
de indiener, van een motivering, en van een dagtekening en ondertekening en dient voor het einde van bovengenoemde inzagetermijn te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan tegelijk met of na indiening van een beroepschrift bij de Voorzitter van de Afdeling bedraagt ( 138,- , terwijl eenzelfde bedrag nogmaals is verschuldigd geldt in beide gevallen een bedrag van ( 276,-). Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Milieu. Een vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor afloop van de beroepstermijn van zes weken een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De betreffende vergunning wordt dan niet eerder van kracht dan nadat op dit verzoek is beslist.

Intrekking (deel)vergunningvoorschrift

Op grond van artikel 8.23 van de Wet milieubeheer is besloten tot intrekking van de eerste volzin van voorschrift 5.4 verbonden aan de oprichtingsvergunning verleend op 15 september 2004 aan:
* FRT Asbestverwijdering B.V., voor een asbestverwijderingsbedrijf inclusief kantoor en opslag van materialen en middelen ten behoeve van de asbestverwijdering, Toermalijnstraat 6-2.

Na overleg met de gemeentelijke Brandweer is gebleken dat dit deel van voorschrift 5.4, dat een brandwerendheid van 60 minuten voorschrijft voor de op het buitenterrein geplaatste gesloten asbestcontainer, bij brand geen meerwaarde heeft en dus het belang van de bescherming van het milieu niet dient. Om deze reden is besloten tot ambtshalve intrekking van dit deel van het betrokken voorschrift.

Ter inzage, bedenkingen, beroep en voorlopige voorziening

Het besluit tot gedeeltelijke intrekking ligt met bijbehorende stukken van 29 januari tot 10 maart 2005 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor en wel op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en bovendien buiten deze uren nog iedere maandag op telefonische afspraak. Aangezien er niet binnen de daartoe bij de wet bepaalde termijn bedenkingen of adviezen tegen het ontwerpbesluit zijn ingebracht en het intrekkingbesluit niet is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp, staat hiertegen, een enkele uitzondering daargelaten, geen beroep open op de bestuursrechter.

Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders delen mee, dat zij het voornemen hebben een verzoek in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel voor vaststelling van hogere grenswaarden.

In dit verzoek wordt een hogere grenswaarde aangevraagd als bedoeld in artikel 85 van de Wet Geluidhinder voor:

* de geluidbelasting vanwege wegverkeerslawaai op de gevels van 35 appartementen aan de Oldenzaalsestraat.

Ter inzage en opmerkingen

Het ontwerpverzoek met de daarbij behorende stukken ligt vanaf 7 februari gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor, Hazenweg 121.

Opmerkingen over het ontwerpverzoek kunnen door een ieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk worden ingediend bij het College van B en W. Op verzoek wordt op donderdag 17 februari om 16.30 uur een openbare hoorzitting gehouden bij de afdeling Milieu. U kunt uw verzoek hiertoe telefonisch kenbaar maken via (074) 245 96 53. In de week van 12 januari tot en met 18 januari 2005 zijn
* 1 beuk en 300 m2 Amerikaanse eiken op het perceel van de Morshoekweg 16.

* Herplant: 3 bomen in de maat 14/16 binnen één jaar na de kap van de beuk en de 300 m2 Amerikaanse eiken.

* 2 zomereiken (Quercus robur) aan de Hasselerbaan, ter hoogte van de Dinant Dijkhuisstraat 264. Herplant: geen.
* 1 lijsterbes, 2 iepen, 1 wilg en 1 els aan de Hasselerbaan, ter hoogte van de achterzijde van de Dinant Dijkhuisstraat/Cornelis Dopperstraat. Herplant: geen.

* 5 kersen, 5 eiken, 1 bospest, 1 lijsterbes, 1 vlier, 1 robinia, 5 wilgen en

* 1 berk in de Paul van Kempenstraat, ter hoogte van de geluidswal aan de Oldenzaalsestraat. Herplant: geen.

* 1 Prunus padus "albertii" in de Lyonstraat, ter hoogte van huisnummer 19. Herplant: 1 Prunus padus "albertii" in de maat 16/18 in het voorjaar van 2005.

* 1 eik, 6 vlieren en 1 bospest in de Dinant Dijkhuisstraat, ter hoogte van het bosje bij de containeropslag. Herplant: geen.
* 1 Servische spar (Picea omorika) in de Paul Pellastraat, ter hoogte van huisnummer 136. Herplant: 1 berk (Betula pendula) in de maat 14/16, op een nader te bepalen plek, in het plantseizoen 2005/2006.

* 25 larixen, 35 sparren, 2 berken en 1 treurwilg in de Havezatenlaan, nabij de Castorweg, ter hoogte van nieuwbouw "Pollux" aan de voorzijde van de vijver. Herplant: 7 dennen en 4 berken, in de maat 14/16, en 250 m2 heesters in het voorjaar van 2005.

* 7 Pyrus Caurasica (perenbomen) aan de Zon- en Maanstraat. Herplant: 2 beuken en 17 amberbomen in de maat 16/18.
* 3 acacia's in de Havezatenlaan, ter hoogte van de huisnummers 43, 49 en 61. Herplant: 3 esdoorns in de maat 16/18 in het plantseizoen 2005-2006.

* 3 Amerikaanse eiken, 10 beuken, 3 berken, 19 eiken, 2 wilgen, 1 grove den, 1 sierkers, 20 dennen en 15 elzen in de Wolfkaterweg, ter hoogte van huisnummer 34. Herplant: 200 bomen van een duurzame houtsoort in de maat 14/16 binnen één jaar na de kap van de houtopstanden.

* diverse houtsoorten in de Olde Meulenweg, kadaster sectie E2563. Herplant: geen.

* 14 eiken, 1 es en 1 kastanje in de Olde Meulenweg, tegenover huisnummer 16. Herplant: 16 kastanjes en eiken, in de maat 14/16, in het jaar na de kap van de bomen.

* 1 lijsterbes, 5 berken, 1 eik en 2 vlieren in de Dinant Dijkhuisstraat, ter hoogte van huisnummer 102, bij het trapveld. Herplant: geen.

* 1 vlier en 3 essen in de Dinant Dijkhuisstraat, ter hoogte van de Cornelis Dopperstraat 2. Herplant: geen.

* 2 lijsterbessen en 1 kornoelje in de Cornelis Dopperstraat, ter hoogte van huisnummer 27. Herplant: geen.

* 1 es (Fraxinus excelsior) in de Cornelis Dopperstraat, ter hoogte van huisnummer 5. Herplant: geen.

* 7 essen in de Cornelis Dopperstraat, ter hoogte van huisnummer 1. Herplant: geen.
De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, Stadskantoor, Hazenweg 121. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Dorastraat

De Dorastraat is van 24 januari tot en met 4 februari afgesloten voor verkeer. Dit in verband met het plaatsen van een overstort- en verzamelput ter hoogte van de Elisabethstraat.


* in de nacht van zaterdag 29 januari 2005 op zondag 30 januari 2005, van 23.00 tot 7.00 uur, aan het baanvlak Almelo-Hengelo, tussen de gemeentegrens en het station Hengelo.
* In de nacht van dinsdag 1 februari op woensdag 2 februari 2005, van 23.00 tot 7.00 uur, rondom het station Hengelo.
* Omwonenden kunnen van de werkzaamheden overlast ondervinden.