Dienstenbond CNV

Archief

Persbericht - Verhelderend gesprek Ordina over PinkRoccade 25-01-2005

CNV Dienstenbond heeft een gesprek met bestuursvoorzitter Ronald Kasteel van Ordina over een mogelijke overname van PinkRoccade als verhelderend ervaren. CNV Dienstenbondbestuurder Wim Burggraaf: Het gesprek met Kasteel is constructief geweest. Hij heeft zijn standpunt met betrekking tot het eventuele samengaan van Ordina met PinkRoccade toegelicht en dat was verhelderend.

Al lange tijd is er onduidelijkheid omtrent de mogelijke overname van PinkRoccade. Duidelijk is dat het boekenonderzoek door Ordina nog loopt, maar dat dat snel wordt afgerond. De eerste week van februari geeft bestuursvoorzitter Kasteel openheid van zaken. Afgesproken is ook als de overname doorgaat de bonden erbij worden betrokken. Burggraaf: Over de positie van de bonden is klare taal gesproken: die is er. Als beide bedrijven integreren zullen er mogelijk tussen de 350 en 400 ontslagen vallen. Bij het afsluiten van een sociaal plan zijn wij partij.

Burggraaf is optimistisch gestemd over een mogelijke CAO. Of er een CAO komt, daar wil Kasteel het gesprek open en eerlijk over aan gaan. Ordina kent geen CAO, PinkRoccade wel. Als bond adviseren wij de CAO van PinkRoccade over te nemen. Kasteel kan daar nu nog geen toezeggingen over doen. Maar de gezette toon stemt positief. Een CAO zal de integratie van de bedrijven goed doen. Juist die zal zorgen voor draagvlak en vertrouwen.

De vakbondsman vindt het belangrijk dat er nu snel een einde komt aan de lange periode van onzekerheid voor de werknemers. De besprekingen duren al vanaf november. Dat Kasteel de eerste week van februari laat weten waar de mensen aan toe zijn, stemt mij tevreden. Ook Kasteel maakt zich zorgen over de lange onzekerheid. Momenteel wordt nog onderzocht of de getallen van 350 tot 400 ontslagen kloppen. Februari zal een belangrijke maand worden voor de gemoedsrust van de werknemers.

Hoofddorp, 25 januari 2005

Voor nadere informatie:
Wim Burggraaf, bestuurder: (055)5772644 of mobiel (06)204718 87 Lilly van Geest, persvoorlichter: (06)10884141