Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


25 januari 2005


Onderwerp: politie onderzoekt berovingen


Drie berovingen op korte termijn. In twee gevallen ging het om pizzakoeriers, in één geval om een passerende fietser. De politie verricht buurtonderzoeken, ondervraagt passanten, maar doet ook een beroep op mensen die iets over de berovingen weten.


Het eerste incident deed zich op zondag 16 januari even na 19.20 uur voor op de Zelhem-seweg in Doetinchem Een 17-jarige pizzakoerier kwam vanuit de richting Zelhem toen hij net voorbij de afslag naar de Caenstraat een jongeman op het fietspad zag staan. Hierdoor moest de pizzakoerier stoppen en direct daarop kwamen en twee andere jonge mannen uit de bosjes. De jongeman moest zijn geld en mobieltje afgeven, waarna het trio wegliep. Het ging om drie donker getinte, vermoedelijk negroïde jongemannen van ongeveer 20 jaar.


Op woensdag de 19e januari fietste rond 18.35 uur een 20 jarige jongeman op de 2e Loolaan in de richting van de Keppelseweg. Op een gegeven moment werd hij door iemand aangesproken die de weg vroeg. De jongeman stapte van zijn fiets en werd direct in een wurggreep gepakt, waarna nog twee personen verschenen. Zij hebben de kleding van het slachtoffer doorzocht en z'n mobiele telefoon en portemonnee gepakt.


Voordat de drie wegrenden in de richting van de Keppelseweg werd nog een fietsband lek gestoken. Ditmaal ging om twee donker getinte, ook mogelijk negroïde jongens van ongeveer 16 jaar en één licht getinte jongeman van ongeveer 18 jaar oud met kort zwart haar.


Gisterenavond vond de derde beroving plaats. Een 19-jarige pizzakoerier reed omstreeks 21.30 uur met z'n brommer over de Koolweg ter hoogte van de school. Bij het passeren wordt hij door een jongeman die op de stoep liep vastgegrepen waardoor hij komt stil te staan. Een tweede jongeman die nog aan de kant stond richtte en vuurwapen op de pizzakoerier, waarna het slachtoffer zijn geld afgeeft. Beide jonge mannen, die een muts en shawl droegen, kennelijk om herkenning te voorkomen gingen er in de richting van de Grevengoedlaan vandoor.


De politie heeft in alle gevallen een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld, getuigen die zich direct meldden verhoord en voor de slachtoffers contact gelegd met het Bureau Slachtofferhulp.


De politie vraagt mensen die iets kunnen melden in verband met de berovingen contact op te nemen met 0900- 8844 of via Meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --