Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


25 januari 2005


Zutphen - Drie verdachten aangehouden dankzij voetstappen in de sneeuw
Voor de tweede keer binnen 24 uur heeft de politie gemak van de sneeuwval gehad. Gisterennacht werden in Apeldoorn inbrekers aangehouden naar aanleiding van hun sporen in de verse sneeuw, vannacht had de politie Zutphen succes.
Agenten zagen rond 03.05 uur een auto op de Emmerikseweg rijden. De auto stopte op de Goeman Borgediustraat en er stapten drie inzittenden uit die er gelijk vandoor gingen. Door de agenten werd de achtervolging ingezet en op de Rossinistraat eindigde één spoor bij een paar struiken. Hier werd de eerste verdachte gevonden. Z'n maten zetten hun vluchtpoging voort en het spoor liep richting Warnsveld en vervolgens richting Leesten. De tweede jongeman kon uiteindelijk worden aangehouden op de Laan van Eme. De derde werd aangetroffen door een medewerker van een bergingsbedrijf bij het viaduct in de buurt van het Spittaal en deze had hem een lift gegeven en vervolgens afgezet bij de rotonde onder aan de Nieuwe IJsselbrug. Agenten troffen deze jongeman lopend op de N345 aan. Uit onderzoek bleek dat de auto waaruit de drie vluchtten was gestolen bij het Vispoortplein. In verband met het onderzoek werden de drie 17-jarige Wapenvelders ingesloten.


Gorssel - Inbraak bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Hoofdstraat werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Dit gebeurde waarschijnlijk rond 06.00 uur. Om in het pand te komen werd een deur en een ruit vernield. Het gehele pand werd doorzocht, maar er werd niets weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Zutphen - Boze klant


Een 57 jarige inwoonster uit Zutphen werd maandagmiddag aangehouden door de politie. De Zutphense was het bij een bedrijf aan de Piet Heinstraat niets eens met een medewerkster. Ze probeerde een kopje koffie naar het hoofd van de medewerkster te gooien en sloeg haar. De medewerkster liep hierbij licht letsel op in haar gezicht. De vrouw werd thuis aangehouden. De politie maakt proces verbaal op.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --