FNV

Ordina in gesprek met bonden

FNV Bondgenoten heeft vandaag een gesprek gehad met Ordina over de voorgenomen overname van PinkRoccade. Tot dinsdag hield het bedrijf de deur gesloten voor de vakbonden.

In het gesprek heeft Ronald Kasteel, CEO van Ordina, de vakbonden uitgelegd waarom Ordina PinkRoccade wil overnemen. Daarbij heeft hij aangegeven dat beide bedrijven goed bij elkaar passen en gezamenlijk het sterkste ICT-bedrijf van Nederland kunnen worden.

Ordina streeft ernaar om na een eventuele overname de beide bedrijven zo snel mogelijk te integreren. Op dit moment, het boekenonderzoek loopt nog, gaat Ordina er nog steeds vanuit dat de samenvoeging ongeveer 400 arbeidsplaatsen gaat kosten. Getronics, de rivaal van Ordina bij de overname, heeft eenzelfde aantal genoemd.

Ordina heeft, in tegenstelling tot PinkRoccade, geen cao. Kasteel heeft aangegeven met de bonden om tafel te gaan zitten om te zien welke rol de bonden in een cao voor het nieuwe bedrijf kunnen spelen. Voor FNV Bondgenoten is dit overigens duidelijk: de combinatie Ordina/PinkRoccade dient over een cao te beschikken.

Overigens wijst Kasteel de suggestie van FNV Bondgenoten om te bezien of Getronics, Ordina en PinkRoccade samengevoegd kunnen worden, van de hand.