Stichting Natuur en Milieu

Utrecht, 25 januari 2005

Nieuw blad en e-nieuwsbrief van Natuur en Milieu

Vandaag verschijnt het eerste nummer van Terra, het geheel vernieuwde blad van Stich-ting Natuur en Milieu. Ook start de stichting met een gratis elektronische nieuwsbrief.

Terra
Het blad van Stichting Natuur en Milieu is ingrijpend vernieuwd. Zowel de vorm als de redactiefor-mule zijn nieuw. Het blad, dat Terra heet, richt zich op mensen die in milieu en natuur geïnteres-seerd zijn. Het blad biedt achtergronden, opinies en lifestyle. Terra verschijnt acht keer per jaar.

Biologisch is het thema van het eerste nummer van Terra. Zelfs Aldi en Lidl brengen nu biologi-sche producten: We zijn alle negatieve publiciteit rond gifdruiven beu. Daarnaast laat Terra drie deskundigen aan het woord over de vraag hoe we de Nederlander zover krijgen dat-ie vaker biolo-gische producten koopt. Kitty Koelemeijer, marketingdeskundige, vindt dat het milieu-argument achterwege kan blijven. Bied gewoon een aantrekkelijk product dat mensen graag willen hebben en waarvoor ze bereid zijn meer te betalen, zegt Koelemeijer. Terra ontmaskert ook politieke smoezen om weinig te doen aan het stimuleren van de biologische landbouw.

En verder in Terra een interview met Mirjam de Rijk, nieuwe algemeen directeur van Natuur en Milieu: We moeten sneller reageren. Als een natuur- of milieuonderwerp in het nieuws is, moeten we meteen weten wat wij ervan vinden en ervoor zorgen dat we dat ook ergens uitdragen. Dat kunnen we, zonder dat het plat of vluchtig wordt, omdat we die brede kennis in huis hebben.

Een gratis proefnummer van Terra kunt u opvragen bij Jan Koenraad, tel. 030-2348285 of u kunt hier de pdf (1,6 MB) downloaden.

Gratis elektronische nieuwsbrief
Voor professionals maakt Natuur en Milieu vanaf vandaag een gratis tweewekelijkse elektronische nieuwsbrief, met nieuws, activiteiten en reacties op de actualiteit. Profiteer mee van de deskundig-heid en betrokkenheid van Natuur en Milieu en meldt u hier aan voor de gratis nieuwsbrief. De inhoud van de eerste nieuwsbrief vindt u hier.

Nadere informatie:
Claire Tielens, hoofdredacteur, tel. 030-234 82 11 (privé 030-2316169)