Gemeente Zevenaar


week 4 (24 tot 31 januari 2005)

BALIE BURGERZAKEN ANGERLO IN GEBRUIK

Vanaf heden is in het voormalig gemeentehuis van Angerlo een loket burgerzaken geopend.
U kunt hier terecht voor de volgende zaken:


* Uittreksels en verklaringen uit de Gemeentelijke basisadministratie personen;

* Uittreksels uit de registers van de burgerlijke stand van akten die in de voormalige gemeente Angerlo zijn opgemaakt. (n.b.: Deze uittreksels kunnen overigens ook bij de balie burgerzaken in Zevenaar worden aangevraagd onder overlegging van een geldig legitimatiebewijs en een legesbedrag van 10,20. Het uittreksel wordt u dan toegezonden. Dezelfde procedure geldt voor uittreksels uit de registers van de burgerlijke stand uit Zevenaar die bij de balie in Angerlo worden aangevraagd.)

* Verklaringen omtrent het gedrag;

* Rijbewijzen;

* Paspoorten en identiteitsbewijzen;

* Gemeentelijke belastingen (automatische incasso, hondenbelasting, kwijtschelding).

Het is de bedoeling dat u in de toekomst meer zaken aan dit loket kunt afhandelen. Deze wijzigingen zullen dan worden vermeld in deze krant en op de gemeentelijke website.

Openingstijden:

* balie burgerzaken in Zevenaar: elke werkdag van 08.00 tot 12.30 uur en woensdag bovendien van 16.00 tot 19.30 uur;
* balie burgerzaken in Angerlo: elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en woensdag bovendien van 14.00 tot 16.00 uur en van 17.30 tot 19.30 uur (rechtstreeks telefoonnummer 0313-483333).

AANVRAAG VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 2000 voor de bouw van een nieuwe woning ter vervanging van de bestaande woning op het perceel Babberichseweg 70 te Zevenaar

Ter inzage
Deze aanvraag ligt met ingang van 27 januari a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat bij hen 3 meldingen zijn ingekomen als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer.

Een melding op grond van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer door Carlisle Europe B.V. en betreft het van toepassing worden van dit besluit op het bedrijf in opslag, handel en assemblage van schijf- en trommelremmen etc. aan Edisonstraat 84, Zevenaar;

Een melding op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer door Aldi Culemborg B.V. en betreft het oprichten van een supermarkt op Muldershof 35, Zevenaar;

Een melding op grond van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer door Houtindustrie Ideaal en betreft het veranderen van de deurenfabriek door plaatsing van een opslaggebouw voor gevaarlijke stoffen en verplaatsing van de was- en conserveerplaats, Industriestraat 18, Zevenaar.
Ter inzage
De meldingen worden op 26 januari 2005 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. De meldingen kunnen daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen voor wat betreft melding 1 en 2 met mevrouw I. Domhof, doorkiesnummer 595 246, voor melding 3 met de heer M. Haarsma, doorkiesnummer 595 223, medewerkers afdeling Handhaving. Na deze termijn zijn de meldingen alleen nog op afspraak in te zien.

GEBRUIKSVERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de volgende tijdelijke gebruiksvergunningen verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 2.1.1. van de Brandbeveiligingsverordening:


- circus Bongo aan de Mercurion te Zevenaar in de periode van 28 februari t/m 6 maart 2005;

- carnavalsvereniging Knor- en Knalpot op het Dorpsplein te Giesbeek in de periode van 5 t/m 8 februari 2005

Burgemeester en wethouders hebben de volgende gebruiksvergunning verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 6.1.1 van de Bouwverordening:

- sporthal Lentemorgen, Lentemorgen 3 te Zevenaar;

Ter inzage
Deze vergunningen liggen met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 27 januari 2005 ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar.

Bezwaar
Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176

PARKEERVERBOD LANDAANSESTRAAT GIESBEEK

Burgemeester en wethouders hebben besloten een parkeerverbod in te stellen aan de oostzijde van de Landaansestraat in Giesbeek, het gedeelte tussen de Rivierweg en de Nijverheidsstraat. Het parkeerverbod wordt kenbaar gemaakt middels het plaatsen van bord E1 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.
Dit besluit is genomen omdat een inrit behorende bij het pand Landaansestraat 4 regelmatig versperd is en in het belang van een goede bereikbaarheid van de aanliggende panden voor hulpdiensten.

Ter inzage
Het desbetreffende besluit ligt vanaf 26 januari 2005 ter inzage bij de balie Ruimte in het gemeentehuis van Zevenaar. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen 6 weken na bekendmaking bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

AANLEG PARKEERRING

Op 24 januari begint de reconstructie van fase 1, de Julianalaan (gedeelte Arnhemseweg - Haspelstraat) en de Haspelstraat. Hiertoe worden deze wegen afgesloten voor al het verkeer. Daarnaast worden de Keizer Hendrikstraat, Subenharastraat, Julianalaan (gedeelte Noordeinde - Haspelstraat), Ridder Anselmstraat en Hertog Johannstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Evenals de Touwslagersbaan en de Hamalandstraat. Deze laatst genoemde wegen worden ontsloten via de Wecelostraat op de Arnhemseweg. De betrokken bewoners zijn hierover schriftelijk geïnformeerd door de gemeente.

Omleidingroute
Het doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Arnhemseweg
- Noordeinde.
Gezien de aard en de omvang van de werkzaamheden zullen alle bewoners, maar ook de bezoekers van Zevenaar overlast ondervinden van de werkzaamheden. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip. Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de balie Ruimte, bereikbaar onder telefoonnummer 0316 - 595 550.

KOOPZONDAGEN 2005

Burgemeester en wethouders hebben de koopzondagen voor 2005 vastgesteld.
Zevenaar-Hengelder en Zevenaar-Tatelaar: 9 januari, 30 januari, 13 februari, 28 maart, 5 mei, 16 mei, 25 september, 16 oktober, 23 oktober, 13 november, 18 december en 26 december Ooy: 13 maart, 28 maart, 3 april, 10 april, 24 april, 1 mei, 5 mei, 8 mei, 16 mei, 4 december, 11 december en 18 december Voor Angerlo, Giesbeek, Lathum en Zevenaar-centrum zijn geen koopzondagen aangewezen.

VASTGESTELDE BELEIDSREGELS EN OVERIGE BESLUITEN

Per 1 januari 2005 bestaat de nieuwe gemeente Zevenaar uit de oude gemeenten Zevenaar en Angerlo, een gedeelte van de oude gemeente Didam en een gedeelte van de oude gemeente Bergh. In zijn vergadering van 3 januari 2005 heeft de gemeenteraad een groot aantal verordeningen, beleidsplannen en overige besluiten vastgesteld voor de nieuwe gemeente. Vorige week is op deze pagina gepubliceerd welke verordeningen zijn vastgesteld. Nu volgt een overzicht van beleidsplannen en overige besluiten. De meeste besluiten gelden voor het totale grondgebied van de nieuwe gemeente. Een aantal andere besluiten uit de oude gemeenten blijft voorlopig gelden voor het grondgebied waarvoor ze destijds zijn vastgesteld.

Hieronder zijn per onderwerp eerst de beleidsplannen en overige besluiten opgesomd die voor het totale grondgebied van Zevenaar gelden (I) en vervolgens de beleidsplannen en overige besluiten die enkel voor bepaalde deelgebieden gelden (II).

I Beleidsplannen en overige besluiten die gaan gelden voor het gehele grondgebied

Ruimte en openbare orde

- Beleidsnota prostitutiebeleid 2000

- Startnotitie Beleidsplan Openbare Verlichting, incl. richtinggevende besluiten raad

- Notitie onkruid op verharding

- Nota aanpak hondenoverlast

- Notitie herverdeling speelplaatsen

Ruimtelijke Ordening, bouw- en woningtoezicht en milieu
- Handleiding voor de selectie van objecten en ensembles voor de gemeentelijke monumentenlijst

- Beleidsnota handhaving van bouw-, milieu- en ruimtelijke regelgeving

- Milieunota en milieunotitie 1997

- Beleid met betrekking tot stoken van snoeihout
- Klimaatprogramma 2004-2007

Maatschappelijke zorg, welzijn en onderwijs

- Handhavingsbeleidsplan

- Nota arbeidsmarktbeleid

- Scenarios gesubsidieerde arbeid (incl. beslispunten)
- Besluit tot het voeren van actief terugvorderings- en verhaalsbeleid

- Integraal huisvestingsplan

Financiën

- Concernrichtlijn garantiebeleid

II Beleidsplannen en overige besluiten die alleen gelden in een deel van de gemeente

In het gebied bestaande uit het grondgebied van de oude gemeente Zevenaar gaan naast de hierboven onder I genoemde beleidsplannen en overige besluiten tevens de volgende gelden:

Ruimtelijke Ordening, bouw- en woningtoezicht

- Welstandsnota Zevenaar

- Ruimtelijk beleidsplan Zevenaar

- Nota wonen Zevenaar

Maatschappelijke zorg, welzijn en onderwijs

- Nota Bijzondere Bijstand Zevenaar

- Nota gezondheidsbeleid Zevenaar

- Nota jeugd- en jongerenbeleid (Raamnotitie spelenderwijs)
- Nota Samen leven in een multiculturele samenleving Zevenaar
- Onderwijsachterstandenbeleid 2002-2006

Cultuur

- Cultuurnota

- Nota breedtesport

In het gebied bestaande uit het grondgebied van de oude gemeente Angerlo gaan naast de hierboven onder I genoemde beleidsplannen en overige besluiten tevens de volgende gelden:

Ruimtelijke Ordening, bouw- en woningtoezicht

- Welstandsnota Angerlo

- Ontwikkelingsvisie wonen en werken Angerlo

Maatschappelijke zorg, welzijn en sport

- Subsidiebeleid Welzijn en Sport gemeente Angerlo
- Nota gezondheidsbeleid Angerlo

In het gebied bestaande uit het grondgebied van de oude gemeente Didam dat middels de grenscorrectie is overgegaan naar de nieuwe gemeente Zevenaar gaan naast de hierboven onder I genoemde beleidsplannen en overige besluiten tevens de volgende gelden:

Ruimtelijke Ordening, bouw- en woningtoezicht

- Welstandsnota Didam, met dien verstande dat de welstandscriteria voor het Zevenaarse gedeelte van industrieterrein Hengelder van toepassing zijn verklaard op het voormalig Didamse gedeelte van industrieterrein Hengelder

In het gebied bestaande uit het grondgebied van de oude gemeente Bergh dat middels de grenscorrectie is overgegaan naar de nieuwe gemeente Zevenaar gaan naast de hierboven onder I genoemde beleidsplannen en overige besluiten tevens de volgende gelden:

Ruimtelijke Ordening, bouw- en woningtoezicht

- Welstandsnota Bergh Terinzagelegging en inwerkingtreding Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van bovengenoemde beleidsplannen en besluiten treedt in werking op de achtste dag na bekendmaking. De stukken liggen voor een ieder ter inzage bij de balie Burgerzaken van het gemeentehuis.

FIETSKIJKDAG POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Didam, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 3 februari 2005 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

OUD PAPIER
In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Zaterdag 29 januari wordt in Zonnemaat Zuid/ Centrum/ Molenwijk ingezameld door Supportersvereniging DCS

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 1/2005:
- Muldershof 19, plaatsen van een airco installatie op de luifel

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 2/2005:
- Dorpstraat ongenummerd Babberich (woonkwartier Betburgh), plaatsen van een raam in de zijgevel;

- Lorentzstraat 1, vergroten van de bedrijfshal;
- Marsweg 2, vernieuwen/ vergroten van het recreatiegebouw
- Contrabas 1, veranderen/ vergroten van de woning

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 2/2005:
- PC Hooftstraat 85, uitbreiden van de woning en het oprichten van een berging;

- Oosteinde 128, plaatsen van een dakkapel;
- Van Beethovenstraat 93, plaatsen van een dakkapel aan de voor- en achterzijde;

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 46/2004:

- Oud Zevenaarsedijk 7, kappen van een berk

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie Ruimte voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunning week 2/2005:

- Vogeldel 1, plaatsen van een veranda

Verleende reguliere bouwvergunning week 2/2005:
- Industriestraat 18, plaatsen van een kast voor gevaarlijke stoffen

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:
- Amicon Zorgverzekeraar te Enschede, vergunning voor het innemen van een standplaats op het parkeerterrein van
de voormalige Maria Koninginkerk aan het Noordeinde te Zevenaar elke woensdag van 9.00 - 10.00 uur gedurende
het jaar 2005 totdat een begin gemaakt wordt met de werkzaamheden voor de nieuwbouw op dit terrein;

Algemene Plaatselijke Verordening Angerlo 2004:
- Carnavalsvereniging De Deurdouwers, vergunning voor het organiseren van de sleuteloverdracht in het voormalig
gemeentehuis in Angerlo op 5 februari 2005 van 10.30 - 12.30 uur;
- de heer G.J. Groenewoud, ontheffing van het stookverbod voor het verbranden van houtsingels op en rondom het
perceel aan de Marsweg 6 te Lathum in de periode van 17 januari t/m 28 februari 2005;

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar en Algemene Plaatselijke Verordening Angerlo 2004:

- Stichting Kuren Met Reuma te Nieuwe Pekela, vergunning voor het houden van een kledinginzamelingsactie in de
gemeente Zevenaar in de periode van 1 januari t/m 31 maart 2005;
- Stichting CIBO - Cizira Botan te Eindhoven, vergunning voor het houden van een kledinginzamelingsactie in de
gemeente Zevenaar in de periode van 1 april t/m 30 juni 2005;
- Stichting Steun Vrouwen Participatie te Rotterdam, vergunning voor het houden van een kledinginzamelingsactie in de gemeente Zevenaar in de periode van 1 juli t/m 30 september 2005;
- Stichting Leger des Heils Fondsenwerving te Almere, vergunning voor het houden van een kledinginzamelingsactie in
de gemeente Zevenaar in de periode van 1 oktober t/m 31 december 2005;

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

Naar Menu