Gemeente Borsele

Borsele organiseert stage voor dorpsraden

Heinkenszand, 25 januari 2005

De gemeente Borsele wil dit jaar een stagedag voor dorpsraden gaan organiseren. Het doel van de dag is om de dorpsraden een duidelijk beeld te geven van de gemeentelijke organisatie en de vele werkzaamheden die door de gemeentelijke afdelingen worden verricht. Voordat een datum voor het kijkje in de keuken wordt geprikt, vraagt de gemeente eerst de dorpsraden wat ze van het idee vinden en welke voorkeuren ze voor het programma hebben.

Alle vijftien dorpen in Borsele hebben een eigen dorpsraad. Zon raad vertegenwoordigt de belangen van het dorp en haar inwoners. Vaak is de gemeente een partij waarmee ze in overleg gaan. In Borsele wordt er daarom structureel vergaderd tussen de dorpswethouder en de dorpsraad. Ook bezoekt het gehele college van B&W met het managementteam ieder jaar vier Borselse kernen.
Door dit intensieve contact vindt het college het nuttig dat de dorpsraden een duidelijk beeld hebben van de gemeentelijke organisatie. Daarom is besloten voor de leden van de dorpsraden een ministage te organiseren.
Het uiteindelijke programma voor de dorpsraden wordt ingevuld met de beleidsterreinen waar zij zelf interesse in hebben. Sowieso staan een introductie door de burgemeester, een rondleiding door enkele gemeentelijke gebouwen en presentaties door verschillende afdelingen op het menu.