ABVAKABO FNV

Edith Snoey gekozen tot voorzitter ABVAKABO FNV

De Bondsraad van ABVAKABO FNV heeft vandaag Edith Snoey gekozen als voorzitter. Zij volgt Guus van Huygevoort op die in augustus vorig jaar wegens gezondsheidsredenen zijn functie moest neerleggen. Voordat zij vanaf augustus het voorzitterschap waarnam, was Snoey vice-voorzitter van de grootste bond in de collectieve sector. Edith Snoey werkt sinds 1978 bij ABVAKABO FNV. Voor het eerst in de honderdjarige geschiedenis van de bond staat er nu een vrouw aan het roer.

Uitdaging
Snoey kijkt uit naar het voorzitterschap. 'Het is een uitdaging ABVAKABO FNV meer dan tot nu toe een bond te laten zijn waar ook jongeren en allochtonen zich thuis voelen. Zij hebben een zwakke positie op de arbeidsmarkt. Opkomen voor hun belangen is hard nodig.' De nieuwe voorzitter wil het debat in de vakbeweging stimuleren. 'Ik ga samen met mijn collega-bestuurders vaker het land in. Op de werkvloer zie je pas echt wat de dagelijkse praktijk is.'

Dagelijks bestuur
De Bondsraad heeft vandaag Tim de Jong gekozen als opvolger van Edith Snoey in de functie van vice-voorzitter. De Jong werkt sinds 1990 bij de bond. De afgelopen jaren was hij werkzaam als landelijk bestuurder in de sector Zorg. Met de benoeming van Tim de Jong ziet het Dagelijks Bestuur van ABVAKABO FNV er als volgt uit:
Edith Snoey: voorzitter
Jenneke van Pijpen, vice-voorzitter
Tim de Jong, vice-voorzitter
Xander den Uyl, bondssecretaris
Ronald Paping, penningmeester

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Verhagen (voorlichter), (079)3636380 of (06)5575 0889

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 368.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

25 jan 05 15:01