Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


25 januari 2005


Winterswijk- duo verdacht van bestelen verstandelijk gehandicapten.
Met de aanhouding van twee Winterswijkse veelplegers (beiden 37) heeft de politie onlangs een onderzoek naar diefstal van geld bij verstandelijk gehandicapten afgesloten. Het duo wordt ervan verdacht twee mannen die in een begeleide woonvorm leven te hebben bezocht en hen vervolgens te hebben bestolen. Dit gebeurde in de maand december en door hun optreden raakten de slachtoffers geïntimideerd. In totaal wisten zij op deze enkele honderden euro's van de twee te ontfutselen. Beide verdachten hebben een verklaring afgelegd en zijn voorgeleid aan de Rechter-commissaris en in bewaring gesteld.


Laag Keppel - 90 bestuurders te hard


Agenten hebben maandagmorgen bij controle op de Rijksweg 90 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 1010 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Op de Halseweg in Zelhem reden maandagmiddag 55 van de 305 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Tijdens controle maandagmiddag op de Zeddamseweg werden 60 bestuurders gecontroleerd. Hiervan reden er 6 harder dan de toegestane snelheid van 80 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --