Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 25 januari 2005

Onderkoelde man in bewusteloze toestand aangetroffen

Politie Twente zoekt getuigen. Het is nog onbekend wat er met het slachtoffer is gebeurd.

Enschede

Op dinsdag 25 januari 2005 omstreeks 7.45 uur werd op de openbare weg aan de Oldenkottebrink in Enschede een man in bewusteloze toestand aangetroffen. De man zat onder het bloed en was hevig onderkoeld. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Momenteel is de man in comateuze toestand en wordt hij 'opgewarmd'. De politie heeft de plaats alwaar de man is aangetroffen afgezet en is een onderzoek gestart. Het is nog onduidelijk wat er met de man is gebeurd. De identiteit van de man is wel vastgesteld. Het betreft een 38 jarige Enschedeër. De Politie Twente heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden en is op zoek naar personen die bijzonderheden hebben waargenomen. Getuigen kunnen zich melden aan het politiebureau of bellen met 0900-8844 of anoniem met bel M. 0800-7000 (05-010554).

Getuigen van bedreiging gezocht

Twee personen hebben een bedreiging gezien maar deze niet gemeld bij de politie. De Politie Twente is op zoek naar deze twee getuigen.

Almelo

Op maandagmiddag 17 januari '05 heeft er een bedreiging met een vuurwapen plaats gevonden in het centrum van Almelo. Een 17 jarige jongen heeft midden in het centrum een pistool op het hoofd van een 14 jarige jongen gezet. De 17 jarige jongen heeft inmiddels hierover een verklaring afgelegd. De Politie Twente is opzoek naar twee getuigen. Deze twee onbekend gebleven getuigen hebben de bedreiging met het pistool gezien. Zij zijn toen de winkel van Cool-Cat aan de Grotestraat in Almelo binnengevlucht. De politie wil graag met deze twee personen in contact komen. Zij kunnen zich melden aan het politiebureau in Almelo. (05-007388)

Verkeerscontrole

Er werd speciaal gelet op bestuurders die met bevroren autoruiten rijden.

Hengelo

Op dinsdag 25 januari 2005 werd tussen 7.30 uur en 9.00 uur in Hengelo een verkeerscontrole gehouden. Er werd speciaal gelet op voertuigen met bevroren autoruiten. Slechts één bekeuring werd uitgeschreven voor het niet ijsvrij hebben van de ruiten. Verder hadden de automobilisten de ruiten redelijk tot goed schoon. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van de juiste verlichting. Twee keer voor het niet dragen van de verplichte autogordel en één keer voor het niet hands-free bellen in de auto. (05-010568)

Verlichtingscontrole

Er werden 25 bekeuringen uitgeschreven

Almelo

Op dinsdagochtend 25 januari '05 werd een verlichtingscontrole gehouden op het Binnenhof in Almelo. Er werden 25 bekeuringen uitgeschreven aan personen die de verlichting van hun fiets niet in orde hadden. (05-010639.)

Hennepkwekerij opgerold

Er werden 264 planten in beslag genomen.

Hengelo

Op maandag 24 januari '05 omstreeks 12.30 uur werd een hennepkwekerij opgerold. De plantage was gevestigd in een woning aan de Werninkhofstraat in Hengelo. De 264 planten en benodigdheden voor de plantage werden vernietigd. De 44 jarige bewoner werd aangehouden en verhoord. (05-007875)

Aanrijding met letsel

Tank van vrachtwagen was gescheurd, diesel kwam op het wegdek

Ambt Delden, Goor

Op dinsdag 25 januari 2005 omstreeks 11.34 uur reed een 66 jarige automobilist uit Goor over de Rijksweg in Ambt Delden. Bij hem in de auto zat zijn 55 jarige vrouw. Ze reden in de richting van Goor. Een 37 jarige vrachtwagenchauffeur uit Messingen reed met zijn Duitse vrachtwagen over de Rondweg in Goor. Hij kwam uit de richting van Hengelvelde en reed in de richting van de S15/A1. De 66 jarige man kreeg bij de kruising tussen beide wegen groen licht van het verkeerslicht. De vrachtwagenchauffeur reed echter door het rode licht. Hij reed tegen de auto van de 66 jarige man aan. Hierdoor kwam de man met zijn hoofd tegen de voorruit. De vrouw klaagde over pijn op haar borst en ook zij kwam met haar hoofd tegen de voorruit. Beide inzittenden zaten niet bekneld. De vrouw is echter wel door de brandweer uit het voertuig geknipt. De man en vrouw zijn met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door de aanrijding scheurde de dieseltank van de vrachtwagen. Hierdoor stroomde de diesel het wegdek op. De provincie was gewaarschuwd om dit te reinigen. De voertuigen werden weggesleept. De vrachtwagenchauffeur verklaarde door de laagstaande zon verblind te zijn geweest. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-010687)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --