Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Atos Origin levert voor RFID geschikt Magazijn Management Systeem aan Metro Group Distribution Logistics

Parijs, 25 januari 2005 - Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, maakt bekend dat Metro Group Distribution Logistics (MDL) is begonnen met Radio Frequency Identification (RFID) voor haar pallets. Deze toepassing is gebaseerd op het RFID-enabled Warehouse Management System van Atos Origin, dat gebruik maakt van de vooruitstrevende RFID-chiptechnologie van Philips.
Met een omzet van meer dan 56 miljard euro en ongeveer 250.000 werknemers, is Metro Group de derde grootste retailer ter wereld. Het bedrijf beschikt over verschillende divisies, waaronder Kaufhof, het in Nederland bekende Media Markt, Saturn, Praktiker, Metro Cash & Carry, Real en Extra (Real en Extra zijn de hyper- en supermarkten in Europa).

Alle magazijnlogistieke activiteiten voor Real en Extra worden door MDL beheerd met het ICAM-Warehouse Management System van Atos Origin. Vanuit acht regionale voedselmagazijnen, verspreid over Europa - met voorraad van droge voedingswaren, vers fruit, groenten en diepvriesproducten - worden dagelijks zo'n 16.000 verschillende producten geleverd aan 850 verkooppunten. Een van deze acht distributiecentra is het grootste magazijn van diepvriesvoedsel in Europa.

Om deze state-of-the-art logistieke operatie in goede banen te leiden, vertrouwt MDL op het ICAM-Warehouse Management System van Atos Origin. Het systeem beheert alle handelingen, van de ontvangst van de goederen via 600 vrachtwagens met 5.000 pallets per dag, tot de verzending via zo'n 300.000 verwerkingseenheden.

In juli 2004 begon Atos Origin om het magazijnbeheersysteem geschikt te maken voor gebruik van RFID-technologie. Dat betekende onder meer dat wijzigingen in de inkomende en uitgaande logistieke stromen moesten worden doorgevoerd, ter voorbereiding op het gebruik van RFID.

Sinds november 2004 is RFID bij MDL in gebruik op pallet-niveau en eind dit jaar zal RFID ook worden toegepast op stuk-niveau. Philips - met meer dan 1 miljard verkochte RFID-chips 's werelds grootste producent - werkt voor dit project nauw samen met Atos Origin. Philips zal de UCODE-chipoplossingen leveren die een Ultra High Frequency-bereik hebben.

Dhr. Olaf Roehr, directeur Informatietechnologie van Metro Group Distribution Logistics verklaarde: "De logistiek van voedsel is complex en vormt een essentieel onderdeel van de missie van Metro Group. Met het RFID-Warehouse Management System van Atos Origin beschikken we nu over een state-of-the-art oplossing."

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 45.000. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en tot haar klanten behoren onder meer: ABN AMRO, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, Ericsson, EDF, Euronext, Fiat, France Telecom, ING, KPN, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Standard Chartered Bank, Telecom Italia, UK Department for Work and Pensions, Unilever, Vivendi Universal, and Vodafone. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com Atos Origin staat genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (