Landstede Open Huis


Vmbo'ers werken bij I&A Landstede Architecten

Elfhonderd vmbo-leerlingen werken deze week een kwartiertje bij I&A Landstede Architecten, een fictief architectenbureau op het evenement Wonen de Spil in Nunspeet. Op de beurs maken de leerlingen kennis met allerlei facetten rondom bouwen, wonen en architectuur.

De bijdrage van de Bouwkundeopleidingen is gericht creatieve leerlingen, die wel interesse hebben in techniek, maar niet direct op een bouwplaats willen werken. Veel jongeren denken bij de bouw meteen aan bouwsteigers en metselaars, maar er is veel meer werk in de sector. We proberen dat deze dagen in Nunspeet duidelijk te maken, aan alle jongens én meisjes, zegt Bouwkundedocent Henry Kerkhof.

De vmbo-leerlingen helpen in de stand van Landstede op de beurs met het bouwen van een maquette en maken zo kennis met het werk van een architect.

Met bussen worden de leerlingen uit de wijde regio naar de markt vervoerd, waar ze in twee uur tijd kennis maken met beroepen in de bouwnijverheid. De markt is maandag 24 januari 2004 van start gegaan en duurt nog tot en met vrijdag 28 januari.