Politie Limburg-Zuid

Datum Dinsdag 25 januari 2005

Maastricht; verdachten in de zaak dode man Parmastraat in vrijheid

Maandagavond zijn de drie Maastrichtenaren in vrijheid gesteld die zaterdag 22 januari 2005 werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de bewoner van een woning aan de Parmastraat in Maastricht.

Omdat de 36-jarige slachtoffer onder verdachte omstandigheden werd aangetroffen, werd een onderzoek ingesteld. Tevens werd er maandag sectie verricht op het stoffelijk overschot. Hieruit bleek dat het slachtoffer niet is overleden tengevolge toebrengen van geweld. Er wordt een toxicologisch onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van drugs of andere stoffen in het lichaam van het slachtoffer.

Holtum; politiehond verwikkeld in bijtincident

Maandagavond omstreeks 23.00 uur raakte een diensthond van de politie

verwikkeld in een bijtincident met een andere hond. De politiehond was met zijn geleider aan het werk naar aanleiding van een inbraak in een school aan de Munnikstraat in Holtum. De politiehond volgde een spoor en deed dat aangelijnd. Op zeker moment verscheen een andere hond en raakte in gevecht met de politie hond. De andere hond, een Labrador raakte daarbij gewond. De politieagent werd in een van zijn handen gebeten toen hij de vechtende honden van elkaar scheidde. De eigenaar van de Labrador dacht dat hij zijn hond niet hoefde aan te lijnen. Dit is echter wel het geval.

Geleen; vrouw van tas beroofd op NS-perron

Maandagavond omstreeks 23.50 uur vond er op het perron van de NS-station in Lutterade aan de Minister Ruysstraat een staatroof plaats, waarvan een 39-jarige inwoonster van Roermond het slachtoffer werd. De vrouw zat op een bankje op de trein te wachten, toen er plotseling een jongeman opdook en haar op zeker moment met een spuitbus een bijtende vloeistof in haar gezicht spoot. Vervolgens ging hij er met haar tas vandoor. Het slachtoffer bleef achter met zeer brandende ogen. De dader vluchtte in de richting van Lindenheuvel. Het betreft een jongen van 16 tot 18 jaar met een smal postuur.

Sittard; verdwijning Rosa van der Palen op TV

Het programma Tros Vermist besteedt in haar uitzending van vrijdag 28 januari 2005 hernieuwd aandacht aan de vermissing van Rosa van der palen. Het meisje verdween op 5 juli 1996, toen zij 15 jaar oud was. In het programma komt een politieagent aan het woord die zich sinds de verdwijning van het meisje met het onderzoek bezighoudt.

Heerlen; gevaarlijke medicijnen verloren

Dinsdagmorgen meldde een 48-jarige inwoonster van Heerlen dat zij een vaatverwijdende spray heeft verloren. Dit is gebeurd tussen maandag 15.00 uur en dinsdag 12.00 uur. De vrouw is de spray vermoedelijk verloren in de buurt van de Schandelerboord te Heerlen. Het betreft Nitrolingaal pompspray, die vaatverwijdend is. De spray wordt onder de tong gespoten. Het is een rood flesje met een lengte van ongeveer 10 cm. Bij verkeerd gebruik kan het middel de gezondheid schaden, zo kunnen er verlaging van de bloeddruk of hartkloppingen optreden. Ook kan men er in coma of shock van geraken.

Sittard; politie houdt twee jeugdige straatrovers aan

De districtsrecherche van Sittard heeft afgelopen weekend twee inwoners (17 en 18 jaar) van Sittard aangehouden. Beiden worden ervan verdacht op vrijdag 21 januari 2005 omstreeks 14.30 uur op de Leiyenbroekerweg in Sittard te hebben geprobeerd een 17-jarige plaatsgenote te beroven van geld en haar mobiele telefoon. Dankzij de tussenkomst van een passerende automobiliste sloegen de beide daders op de vlucht. Het slachtoffer werd door het tweetal met geweld van de fiets getrokken en vervolgens geschopt en geslagen. Het slachtoffer liep daarbij diverse kneuzingen op. De 18-jarige verdachte zit inmiddels in bewaring, terwijl de 17-jarige woensdag 26 januari 2005 aan de officier van Justitie zal worden voorgeleid.

Kerkrade; politie ruimt hennepplantage

Maandagmiddag werd in een kelder van een woning aan de Lupinestraat in Kerkrade een in aanbouw zijnde hennepplantage ontmanteld. In totaal namen agenten 131 nog lege potten en alle bijbehorende apparatuur in beslag. De elektriciteit bleek illegaal te worden verkregen. In de keuken werden 30 gram amfetamine aangetroffen. Tegen de 30-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.

---- --