Politie Zaanstreek-waterland


16:27 24-JAN-05
ZAANDAM, BEHOUDEN HAVEN
Winkeldiefstal
Een 61-jarige Zaandammer is door de politie naar het bureau gebracht omdat hij wordt verdacht van winkeldiefstal. De man zou bij een supermarkt goederen in zijn kleding hebben verstopt en de kassa zijn gepasseerd zonder te betalen. Hij werd aangehouden door een medewerker en overgedragen aan de politie. De man is al eerder betrapt op winkeldiefstal. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.

19:43 24-JAN-05
ZAANDAM, WILHELMINABRUG

Fietser aangehouden

De politie heeft tijdens een verlichtingscontrole een 45-jarige fietser uit Zaandam aangehouden. De man reed zonder licht op de fiets en kon zich niet legitimeren. Hij is, nadat iemand zijn paspoort kwam tonen, met twee bekeuringen heengezonden.

07:14 25-JAN-05
WORMERVEER, INDUSTRIEWEG

Man breekt been door gladheid

Een 58-jarige man uit Wormerveer heeft zijn been gebroken doordat hij uitgleed in de sneeuw. Hij is met een open beenbreuk per ambulance naar het VU ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

09:14 25-JAN-05
ZAANDAM, VAN HOUTENSTRAAT

Twee mannen aangehouden na mishandeling

De politie heeft een 32-jarige Amsterdammer en een 37-jarige plaatsgenoot aangehouden en ingesloten als verdachten van mishandeling en bedreiging. De mannen zouden na een woordenwisseling een, eveneens in Amsterdam wonende, 36-jarige kraandrijver hebben geslagen en met een mes bedreigd. Alle betrokkenen waren werkzaam bij de sloop van gebouwen. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

10:49 25-JAN-05
PURMEREND, BANNING COCQGRACHT

Gebroken pols en heup door gladheid

Een 91-jarige vrouw uit Purmerend is uitgegleden tijdens het uitlaten van haar hondje. De huisarts was ter plaatse en constateerde een vermoedelijk gebroken pols en een heupfractuur. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-250105


20:15-21:15 24-JAN-05
LANDSMEER, ZUIDEINDE
OOSTZAAN, KERKSTRAAT

Nul drankrijders

Op het Zuideinde in Landsmeer en de Kerkstraat in Oostzaan werd maandagavond een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden zo'n honderd bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van allen had teveel gedronken. De controle werd gehouden door vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam van de politie.

19:15-20:15 24-JAN-05
PURMEREND, ZAMBEZILAAN

Nul drankrijders

Op de Zambezilaan in Purmerend werd maandagavond een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden zo'n honderd negentig aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van allen had teveel gedronken. De controle werd gehouden door vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam van de politie.

23:25 24-JAN-05
MONNICKENDAM, LIJNBAAN

Drankrijder

Op de Lijnbaan in Monnickendam werd maandagavond een 54-jarige bestuurder uit Haarlem aangehouden. De man had bijna twee keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal E300,-.


---- --