KPMG


KPMG boekt wereldwijd omzetgroei van bijna 15%

25 januari 2005

Accountants- en adviesorganisatie KPMG heeft in haar recent afgesloten boekjaar (30 september 2004) haar omzet wereldwijd zien toenemen tot 13,4 miljard dollar, een stijging van 14,7% ten opzichte van 2003.

Van de grote internationale accountantskantoren realiseert KPMG hiermee de sterkste groei, ondanks de economische onzekerheid en de ingrijpende veranderingen in de regelgeving. KPMG telt op dit moment bijna 94.000 mensen in 148 landen en 717 steden.

De audit-praktijk groeide met bijna 16% tot 6,4 miljard dollar, vooral door een toegenomen vraag naar dienstverlening van de grote internationale ondernemingen. De belastingadviespraktijk zag haar omzet toenemen met bijna 6% tot 3,1 miljard dollar. De adviespraktijk realiseerde de sterkste groei. De omzet steeg met ruim 20% tot bijna 4 miljard dollar. Van de drie regios die KPMG wereldwijd onderscheidt, boekte Azië en Australië de sterkste omzetgroei. Hier steeg de omzet met bijna 36% tot 1,7 miljard dollar. De omzet van de landenfirmas in Europa, het Midden-Oosten en Afrika steeg met ruim 15% tot 6,8 miljard dollar. De omzet van de KPMG-firmas in Noord-, Midden en Zuid-Amerika nam toe met ruim 8% tot 4,9 miljard dollar.

De aanzienlijke groei in Azië wordt volgens Ben van der Veer, bestuursvoorzitter van KPMG in Nederland, vooral veroorzaakt door de succesvolle afronding van de integratie van de voormalige Anderson-praktijk in Japan, Indochina en Thailand. Van der Veer: Daarnaast heeft de toegenomen vraag naar diensten op het gebied van audit, tax en advisory in China voor een forse groei van de omzet gezorgd.

Voor nadere informatie: Andy Bellm, telefoon (020) 656 7039

KPMG International is a Swiss cooperative of which all KPMG firms are members. KPMG International provides no professional services to clients. Each member firm is a separate and independent legal entity and each describes itself as such (e.g., 'KPMG Holding NV, the Dutch member firm of KPMG International.').

© 2005 KPMG Holding NV, the Dutch member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All Rights Reserved.
KPMG Online Privacy Statement and Disclaimer