Persberichten dinsdag 25 januari

's-Hertogenbosch 25-01-2005

MAN MOET NOG ZITTEN

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag werd op in de Arena in 's-Hertogenbosch een 40-jarige man uit die plaats bekeurd. De man dronk in het openbaar alcohol terwijl dat daar verboden is. Bij controle bleek dat de man voor verschillende overtredingen ook nog veroordeeld was tot totaal 9 dagen hechtenis. De man is voor het ondergaan van deze straffen ingesloten.

-------
's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag werd op het Stationsplein in 's-Hertogenbosch een 38-jarige zwerver gecontroleerd. Bij de controle bleek dat de man in verband met verschillende overtredingen nog 18 dagen hechtenis moest ondergaan. Hij is voor het ondergaan van zijn straffen ingesloten.

VROUW VAN GSM BEROOFD

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag is een 20-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch van haar GSM beroofd. De vrouw fietste al bellend, rond 17.15 uur, over de Johannes Vermeerstraat in 's-Hertogenbosch. Op die weg werd de vrouw omgeduwd en werd de telefoon uit haar handen gegrist. Drie jongeren op een bromscooter hadden de vrouw omgeduwd en de telefoon meegenomen. Het drietal reeds de Aartshertogenlaan op. De vrouw hield aan haar val een pijn knie over.

AANHOUDINGEN BIJ OVERLAST

Heusden - Maandagavond werd door een groep jongeren baldadigheid gepleegd in de Margrietstraat in Heusden. Door de jongeren werden sneeuwballen en andere voorwerpen tegen woningen aan die straat gegooid. Door een van de bewoners werd een van de jongeren, een 15-jarige jongen uit Heusden, aangehouden. Deze bewoner waarschuwde ook de politie. Korte tijd later werd aangebeld bij de woning. De bewoners verkeerden in de veronderstelling dat het de politie zou zijn, om de jongen op te halen. Toen de bewoonster de deur opende, probeerden een aantal mannen de woning in te komen. De bewoners wisten te voorkomen dat de mannen de woning binnen drongen. Daarbij werden de bewoners door enkele mannen met de dood bedreigd. Door de politie werden korte tijd later twee mannen, 38 en 45 jaar uit Heusden, in verband hiermee aangehouden. De twee zijn samen met de jongen van 15 jaar voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag, rond 04.00 uur, werd op de Koningsweg in 's-Hertogenbosch een 31-jarige man uit Eindhoven bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs Naast de bekeuring voor het onder invloed rijden en het rijden zonder rijbewijs, kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur.

VERWARDE MAN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagochtend een 40-jarige Bosschenaar aangehouden in een winkel aan de Hinthamerstraat in zijn woonplaats. De man was verward en leek onder invloed van drugs of alcohol. De politie sloot de man in in een observatiecel, maar vertrouwde het niet en heeft hem daarna overgebracht naar het ziekenhuis ter controle.

VERKEERSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Dinsdagmorgen is een verkeerscontrole gehouden op de Bruistensingel in 's-Hertogenbosch. Bij de controle zijn 12 bekeuringen uitgeschreven. Negen bestuurders bleken hun gordel niet om te hebben. Drie bestuurders konden hun rijbewijs niet overleggen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Boxtel - Maandagavond is een 24-jarige man uit Boxtel aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat eerder die avond op de Vendelhof een 23-jarige plaatsgenoot met de dood had bedreigd. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig en beledigde hij de politiemensen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

Sint Michielsgestel - Maandagavond, rond 21.00 uur, werd op de Venkant in Sint Michielsgestel een 25-jarige man uit Sint Michielsgestel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 3 uur.
------
Vught - In de nacht van maandag op dinsdag, even voor 01.00 uur, is op de Boxtelseweg in Vught een 71-jarige man uit Vught bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 1 uur.

VERLICHTINGSCONTROLE

Vught - Maandagavond zijn op de Bosscheweg in Vught 10 bestuurders bekeurd omdat de verlichting van hun auto of fiets niet in orde was.

BRAND IN WONING

Liempde - In de nacht van maandag op dinsdag even voor 04.00 uur werd een brand gemeld in een woning in Liempde. In de hal van de woning bleek brand te zijn, die door de brandweer snel werd geblust. Uit onderzoek bleek dat een 28-jarige man uit Liempde de brand had aangestoken. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL BROMFIETS

Vught De politie heeft maandagmiddag op de Paardensteeg twee jongens uit Vught, 16 en 17 jaar oud, aangehouden omdat ze reden op een gestolen bromfiets. Een getuige belde de politie toen hij zag dat de jongens een bromfiets vernielden en wegnamen. Later bleek de bromfiets zaterdag weggenomen te zijn op de Taalstraat in Vught. De 25-jarige eigenaar stapte zaterdagmiddag af en meteen nam een onbekende man de bromfiets weg. Wat de jongens precies met de diefstal te maken hebben wordt nog onderzocht. Ze krijgen een verwijzing naar bureau Halt.

MAN WORDT VERDACHT VAN INBRAKEN

Uden De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 34-jarige man uit Uden aangehouden op de Botermarkt in zijn woonplaats. De man fietste zonder verlichting. Toen agenten hem staande hielden, bleek hij geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Tevens gaf hij een vals adres op. Daarop werd hij meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten. De afgelopen weken zijn er in Uden diverse bedrijfsinbraken gepleegd waarbij TFT-schermen weggenomen zijn. De man is in de omgeving van deze bedrijven gezien. De politie vermoedt dat man iets te maken heeft met de inbraken en onderzoekt dit.

MAN MOET NOG ZITTEN

Uden Een 34-jarige Udenaar is maandag aangehouden op het politiebureau in Uden. De man kwam zich melden omdat hij nog vijftien dagen moest zitten. Hij is ingesloten.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Oss Op de Spoorlaan in Oss heeft de politie inde nacht van maandag op dinsdag een 39-jarige Udenaar betrapt op het rijden onder invloed. De man had zo diep in het glaasje gekeken dat hij een rijverbod en proces-verbaal kreeg.

MAN GEPAKT VOOR OPLICHTING

Berghem/Mariaheide De politie heeft dinsdagmiddag een 24-jarige Nijmegenaar aangehouden in zijn auto op de N265 bij Mariaheide. De man had even daarvoor bij een 21-jarige inwoner van Berghem een doos afgeleverd. Daarin zou ene navigatiesysteem moeten zitten dat de 21-jarige man via internet gekocht had. Bij het openmaken van de doos bleek er echter alleen tijdschriften in te zitten. De direct gewaarschuwde politie kon de man op basis van het signalement op de N265 aanhouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN MOET NOG BETALEN

Grave De politie heeft maandagavond een 51-jarige inwoner van Grave aangehouden in zijn woning. De man moest nog 444 betalen. Hij kon dit niet betalen en moest zeven dagen zitten. Hij is ingesloten.

WINKELDIEF

Cuijk De politie heeft dinsdagmiddag een 58-jarige inwoner van Cuijk aangehouden in een winkel aan de Korte Molenstraat in zijn woonplaats. De man had een kettinkje weggenomen uit de winkel zonder te betalen. Hij kreeg een boete van 125.