Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


25 januari 2005


Beekbergen - Verkeersongeval


Een 18-jarige bromfietser uit Beekbergen verleende op de kruising Loenenseweg en Hoge Bergweg geen voorrang aan een 40-jarige automobilist uit Apeldoorn en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval vond plaats op maandagmiddag (24-01). De bromfietser werd met een beenwond en een gebroken hand per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De bromfiets was total loss en de auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Apeldoorn - Drankrijder betrapt


Bij een politiecontrole op maandagavond (24-01) op de Stationsstraat bleek een 36-jarige
man uit Apeldoorn onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van 0,72. De man kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Apeldoorn - Man gaat er met gestolen fiets vandoor


Een 20-jarige Apeldoornse vrouw werd maandag (24-01) rond 15.40 uur totaal verrast door de actie van een onbekende man. De vrouw had haar fiets op slot gezet bij het kantoor van de ANWB aan de Stationsstraat. Toen ze even later haar fietssleutel uit haar portemonnee wilde pakken griste een onbekende man de fietssleutel mee, deed de fiets van het slot en fietste hard weg in de richting van het station. De fiets werd een uur later onbeheerd aangetroffen bij het station. Door de schrik kon de vrouw geen duidelijk signalement van de dader geven. De politie verzoekt eventuele getuigen te reageren via 0900 8844.


Apeldoorn - Bestuurders negeren inrijverbod


De politie heeft op maandagmiddag (24-01) aan 9 bestuurders een boete uitgereikt ivm het negeren van het inrijverbod om van de Jachtlaan de Zanderijweg in te rijden. Daarnaast werd nog een bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --