Politie Gelderland-Midden

Renkum/Wageningen - hennepkwekerijen opgerold

Publicatiedatum: 25-01-2005

De politie van de unit Renkum-Wageningen heeft dinsdag twee hennepkwekerijen opgerold in Renkum en Wageningen. De politie kwam de kwekerijen na tips op het spoor. In beide zaken, die overigens los van elkaar staan, werden drie verdachten aangehouden.

In een bedrijfspand aan de Oliemolenweg trof de politie dinsdagmiddag 140 hennepplanten aan en de gebruikelijke kwekerijapparatuur. In het pand werd ook een 39-jarige man uit Wageningen aangehouden. De kwekerij werd ontmanteld en de in beslag genomen goederen werden vernietigd. Tegen de Wageninger wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Wageningen troffen agenten in een bedrijfspand aan de Industrieweg ruim 1500 hennepplanten aan. Bovendien bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Door het energiebedrijf is de stroommeter meegenomen. De planten en kwekerijapparatuur werden in beslag genomen en zullen eveneens worden vernietigd. Een 46-jarige vrouw uit Wageningen en een 61-jarige man uit Veenendaal werden daarbij aangehouden. De vrouw is korte tijd later vrijgelaten. De Veenendaler wordt nog verder over deze zaak verhoord.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---